ЈУНИОРИ ВЕЛСА ПРВИ ФИНАЛИСТИ МОНДИЈАЛА 2013

ОДВЕО МЛАДЕ ЗМАЈЕВЕ У МЕЧ ЗА ТИТУЛУ: Сем Дејвис. ФОТО: Мартин Серес Лима
ОДВЕО МЛАДЕ ЗМАЈЕВЕ У МЕЧ ЗА ТИТУЛУ: Сем Дејвис изводи победоносну трансформацију. ФОТО: Мартин Серес Лима

Подмладак Велса учинио је оно што нису нити њихови претходници у јуниорској конкуренцији нити сениори. Сем Дејвис је шут пасом на крилу уослио Ешлија Еванса који је уватио испуцавање и постигао есеј, чиме је омогућио отварачу трансформацију за преокрет. Дејвис је имао нерава да успешно изведе претварање у последњем минуту сусрета са вршњацима из Јужне Африке и обезбеди победу 18:17 (6:7) младим Змајевима за пролазак у финале Мондијала.

Велшани су и већи део првог полувремена били у вођству захваљујући казнама десетке Оспрејса али су још увек званични светски шампиони за играче до 20 година предњим пил офом из аута положили лопту за гол линије ривала преко Ирнеа Хербста а Хандре Полард је погодио за додатна два поена.

ПРОШЛИ СВЕТСКЕ ШАМПИОНЕ: Халам Амос, крило Велса пред контакт са аријером Јужне Афрке Чеслином Колбеом. ФОТО: Мартин Серес Лима
ПРОШЛИ СВЕТСКЕ ШАМПИОНЕ: Халам Амос, крило Велса пред контакт са аријером Јужне Афрке Чеслином Колбеом. ФОТО: Мартин Серес Лима

У наставку су Велшани поново имали вођство есејем Елиса Џенкинса али поентирањем Ралфа Смита и још једном трансформацијом Поларда Бејби бокси су опет стекли предност и увећали је на 17:11 прецизним казненим ударцем другог центра после чега се учинило да ће Јужноафиканци поново играти финале Мондијала.

Међутим, из ситуације описане у уводним редовима, Велшани су омели рагбисте са југа Црног континента у одбрани титуле светског шампиона и сада ће они бити у прилици да је освоје у дуелу са бољим из другог полуфиналног пара Нови Зеланд – Енглеска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.