БЛУЗСИ СЛАВИЛИ У ДЕРБИЈУ ПРОТИВ ВАРАТАСА

СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД СЕДАМ ЕСЕЈА БЛУЗСА: Зарн Саливен полаже против Варатаса. ФОТО: Getty Images
СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД СЕДАМ ЕСЕЈА БЛУЗСА: Зарн Саливен полаже против Варатаса. ФОТО: Getty Images

Дерби сусрет деветог кола Супер рагби Пацифика, одигран на Иден парку у Окланду, припао је Блузсима који су без већих проблема убедљиво савладали Варатасе 55:21 (20:7). У јубиларној 150. Супер рагби утакмици Бауден Барет је укњижио 12 поена из шест трансформација.

Стивен Перофета који се вратио у тим после повреде, преузео је шутерске дужности од Баудена Барета и постигао прве поене на мечу из казне у петом минуту.

До првог есеја није се дуго чекало. После мола лопту је преко гол линије пренео Рики Рићители. Трансформацију је успешно извео Стивен Перофета који је касније такође погодио мету али из казненог ударца.

Варатси су узвратили после аута молим из којег се издвојио Махе Ваилану и положио. Есеј талонера трансформисао је Бен Доналдсон.

Нажалост по присталице Плаваца, Стивен Перфета који се баш за овај меч вратио после повреде, морао је да напусти игру у 29. минуту због повреде левог рамена.

Судија Пол Вилијамс је касније искључио стрелца есеја за Варатасе јер је талонер направио казну испред сопствене гол лније када су Плавци били у могућности да поентирају.

Одмах потом Реико Иоане је постигао есеј који је претворио Бауден Барет узевши назад шутерске дужности по изласку Стивена Перофете због повреде.

Зарн Саливен који је одменио више пута поменутог Стивена Перофету, уписао се у листу стрелаца у петом минуту наставка. И полагање резетвисте успешно је трансформисао Бауден Барет.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ИДЕН ПАРКА ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ИДЕН ПАРКА ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Бауден Барет који је вечерас одиграо јубиларну 150. Супер рагби утакмицу био је прецизан и после другог есеја Рикија Рићителија, као и после првог Келеба Кларка.

Гости су дошли к себи у 60. минуту када је Дилна Пиечт у пуном трку прошао одбрану Плаваца у противникових 22 метара и положио. Бен Доналдсон је поново био прецизан за додатна два поена.

Четири минута касније Сем Дери је узвратио ударац на срани Блузса есејем, што је наравно, Бауден Барет претворио.

Теди Вилсон је постигао трећи есеј за увелико већ тада поражене госте из Аустралије који је трансформисао још један резервиста Џек Боувен.

Последњу реч на утакмици, својој јубичарној, имао је Бауден Барет који је постигао свој 12. поен из шестог претварња после седмог есеја Плаваца, овог пута дело Камеруна Суафое, чиме су домаћи забележили убедљиву победу 55:21 (20:7)

БЛУЗС – ВАРАТАС 55:21 (20:7)

Стадион Иден парк у Окланду

Гледалаца:

Главни судија: Пол Вилијамс

Помоћници: Дан Ваенга, Агнус Мабеј

Судија у ТВ студију: Ричард Кели

БЛУЗС: Офа Ту` унгафаси, Рики Рићители, Непо Лаулала, Патрик Туипулоту, Сем Дери, Антон Сегнер, Адриан Чоат, Хоскинс Сотуту, Финли Кристи, Бауден Барет, Кејлеб Кларк, Хари Пламтри, Реико Иоане, Марк Телеа, Стивен Перофета

Соане Викена, Џордан Лај, Џејмс Лај, Камерун Суафоа, Акира Иоане, Сем Нок, Брис Ним, Зарн Саливен

ЕСЕЈИ: Рики Рићители (13`, 52`), Зарн Саливен (29`, 45`), Кејлеб Кларк (56`), Сем Дери (64`), Камерун Суафоа (76`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Стивен Перофета (13`), Бауден Барет (40`, 45`, 53`, 57`, 65`, 77`)

КАЗНЕ: Стивен Перофета (5`, 21`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ВАРАТАС: Том Ламберт, Махе Ваилану, Хари Џонсон Холмс, Џед Холовеј, Зак Вон Апен, Танели Сеу, Хантер Вард, Вил Харис, Џејк Гордон, Бен Доналдсон, Дилан Пиетч, Џоји Волтон, Изаија Пересе, Макс Јоргенсен, Хари Вилсон

Толу Лату, Непи Леатигага, Даниел Бота, Мајкл Ајсли, Чарли Гембл, Теди Вилсон, Џек Боувен, Мосес Туипулоту

ЕСЕЈИ: Махи Ваилану (29`), Дилна Пиечт (61`), Тед Вилсон (73`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бен Доналдсон (30`, 61`), Џек  Бровен (74`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Махе Ваилану (27`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.