УРАГАНИ САВЛАДАЛИ БРАМБИСЕ, ВАРАТАСИ ХАЈЛЕНДЕРСЕ

ДЕТАЉ СА МЕЧА У ВЕЛИНГТОНУ: Салеси Рајаси у продору против Брамбиса. ФОТО: Gerry Images
ДЕТАЉ СА МЕЧА У ВЕЛИНГТОНУ: Салеси Рајаси у продору против Брамбиса. ФОТО: Gerry Images

Победом Хурикејнса 32:27 (14:14) над Брамбисима оствареном у Велингтону, односно слављем Варатаса у окршају са Хајлендерсима 21:20 (14:6) у Сиднеју, отпочело је десето коло Супер рагби Пацифика. Рагби Озон директно и ексклузивно ће Вас извештавати са дербија рунде Чифс – Крусејдерс

У двобоју екипа из главних градова Новог Зеланда, односно Аустралије, заиста се водила доста изједначена борба у којој су нијансе пресудиле. Обе стране изложиле су своје квалитете у чему су момци базирани у Велинтону били успешнији.

Оба тима су укњжиле по четири есеја чиме су узеле и по бонус. Још један, за пораз мањи од седам поена разлике, припао је гостима из Канбере захваљујући прецизним шутем из казне резервисте Рајана Лонергана у другом минуту после истека 80.

С друге стране, Хурукејнси су све укупно прикупили пет бодова, четири за победу, поред  бонус бода за четири и више постигнутих есеја чиме држе прикључак са врхом табела као и Брамбиси.

И у Сиднеју је виђена још већа драма у односу на ранију велингтоншку. Победу Хајлендерсима испред носа су однели Варатаси који су у последњим тренуцима меча искористили искључење Пари Пари Паркинсона на десет минута због жутог картона.

Најпре је Махуи Валиану есејем у 78. минуту приближио домаће на свега један заостатка за Брђанима, шти је омогућило у последњем минуту трансформацију Бену Доналдсону за преокрет, прелазак у вођство и победу Варатаса 21:20. Уједно, ово је била прва победа Озија у окршају са новозеландским франшизама после скоро годину дана.

Други дан десетог кола Супер рагби Пацифка отвориће окршај између Фиџијан Друе и Блузса, после којег ће уследити онај са стадиона Маунт Смарта у Окланду где ће Моана Пасифика укрстити копља. Потом ће уследити посластица, дерби рунде између Чифса и Крусејдерса у Хамилтоу одакел ћемо Вас директно и ексклузивно извештавати. Завесу на веома узбудљив викенд спусти ће дуел из Бризбејна између Редса и Вестерн Форса.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ДЕСЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

ХУРИКЕЈНС – БРАМБИС 32:27 (14:14)

ВАРАТАС – ХАЈЛЕНДЕРС 21:20 (14:6)

Сутра:

ФИЏИЈАН ДРУА – БЛУЗС

МОАНА ПАСИФИКА – МЕЛБУРН РЕБЕЛС

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС

РЕДС – ВЕСТЕРН ФОРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.