ИПАК ЋЕ СЕ ОДИГРАТИ МЕЧ ФРАНЦУСКЕ И ШКОТСКЕ

ДЕТАЉ СА ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ШКОТСКЕ И ФРАНЦУСКЕ

После зебње да ће последња утакмица трећег кола Првенства шест нација између Француске и Шкотске која је била планирана за недељу 1. марта на стадиону Француска у предгађу Париза Сен Денију одложити, јер су чак деветорица играча домаћег тима заражени вирусом, сусрет ће се ипак одиграти као што је и планирано.

После утакмице са Ирском и победе у Даблину 15:13 15. фебруара , којом су Триколори избили на прво мести Првенства шест нација, код чак девет репрезентативаца Француске потврђено је присуство вируса. Тиме је одигавање утакмице са Шкотском у Сен Денију било озиљно доведено у питање.

Међутим, како су сви остали играчи и чланови тима били негатвни на последњим тестовима од којих је последњи урађен у уторак, организатори најстаријег и најелитнијег рагби такмичења у Европи и свету, одлучили су да се утакмица између Галски петлова и Брђана одигра.

Французи ће поред осталих играча бити без капитена Шарла Оливана и најбољег играча прошлогодишњег Првенства шест нација Антона Дупона.

У Шкотској су ову вест примили са великим олакшањем јер да је предстојећа утакмица била одложена за недељу дана глави стратег Келта Грегор Таузент не би могао да рачуна на чак десеторицу репрезентативаца који ће тада имати обавезе према клубовима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.