БЛУЗСИ ПОБЕДЛИ ХУРИКЕЈНСЕ

СЛАВИЛИ У ВЕЛИНГТОНУ: Крилни Плаваца Акира Иоане у продору против Хурикејнса.

У другој утакмици првог кола Супер рагби Аотеарое Блуси су били бољи од Хурикејнса на терену стаиона Скај у Велингтону савладавши их 31:16 (11:7) узевши и бонус поен обзиром да су постигли четири есеја.

После грешке у одбрани Блузса лопте се докопао Далтон Папали` и и постигао есеј. Полагање крилног треће линије мелеас Плаваца претворио је Отере Блек.

Хурикејнси су узвратили преко Асафе Аумуе. Талонер је направио одлича продор по седној страни терена, прошао неколицину противника, био обор к пред гол линију што му је било добољно да испружи руку и положи.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

У тренуцима када су Хурикејнси били са играчем мање због жутог картона Џејмса Белквела смогли су снаге да напаве преокрет. Две кажне Џордија Барета од којих је прва била са преко 50 метара и друга са око 45 донеле супредност домаћима пред олазак на одмор.

У наставку Кејлеб Кларка је шутем на крилу промашао Отере Блек а новопечени Ол блек је неометано отрчао у есеј простор и положио. Отере Блек и и овг пута био прецизан као и у 55. минуту када су Блузси одлично развили акцију после скрама на пет метара од есеја коју је Стивен Перофета крунисао полагањем.

Одлични талонер Хурикејнса поново је постигао есеј. Овог пута је подигао лопту из мола који су домаћи формирали после добро изведеног аута. Полагање Асафе Аумуе Џорди Барет није успео да трансформише.

у 76. минуту Отере Блек је повисио вођство Блузса на 24:11.

Одмах после почетног ударца Хурикејнси су били неспретни са лоптом до које се докопао Реико Иоане. Универзалац у дијагонали на овом мечу на позицији другог центра је спринтао 60 метара по аут линији и положио. Отере Блек је и после есеја Акире Иоанеа био прецизан за додатна два поена.

ХУРИКЕЈНС – БЛУЗС 31:16 (7:11)

Стадион Скај у Велингтону

Гледалаца: 15.000

Главни судија: Пол Вилијамс

Помоћници: Мајк Фрејзер, Џејмс Дулман

Судија у ТВ студију: Брендон Пикерли

ХУРИКЕЈНС: Фрејзер Амстронг, Асафо Аумуа, Тајрел Ломакс, Џејмс Блеквел, Скот Скрафтон, Ваеа Фифита, Арди Савеа, Деван Фландерс, Џонатан Тауматеине, Џексон Гарден Бечоп, Џулијен Савеа, Нгани Лаумапе,Били Проктор, Вес Гусен, Џорди Барет

Рики Ричители, Хсавиер Нумиа, Алекс Фидоув, Рид Принсип, Ду Плесис Кирифи, Лук Кембел, Питер Умага Јенсен, Салеси Рајаси

ЕСЕЈИ: Асафо Аумуа (6`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Џорди Барет (38`, 40`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Џејмс Блаквел (35`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БЛУЗС: Џејмс Лајл, Курт Еклунд, Непо Лаулала, Патрик Туипулоту, Џерад Ковли Туиоту, Акира Иоане, Далтон Папаили, Хоскинс Сутоту, Сем Нок, Отере Блек, Кејлеб Кларк, Хари Пламер, Реико Иоане, Марк Телеа, Стивен Перофета

Лутеру Толаи, Карт Ту` инукуафе, Офа Ту` унгафаси, Џош Гудхју, Том Робинсон, Едриан Чоат, Џонатан Руру, Таниелу Теле` а

ЕСЕЈИ: Далтон Папаили (3`), Кејлеб Кларк (48`), Стивен Перофета (55`), Акира Иоане (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Отере Блек (4`, 49`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.