И БУГАРИ ПОРАЗИЛИ СРБИЈУ

ДЕТАЉ СА МЕЧА ИЗ СОФИЈЕ: Бугари у продору против Србије
ДЕТАЉ СА МЕЧА ИЗ СОФИЈЕ: Бугари у продору против Србије

Рагбисти Србије наставили су да брукају нацију. После срамног пораза од Турске у Старчеву прошле суботе, ове су Орлови доживели дебакл на гостовању у Софији. На терену Националног стадиона Васил Левски, репрезентација Бугарске је у оквиру групе Ц, Конференције Рагби Европе, декласирала изабранике Мишела Миловића 30:7 (27:0)

Наше источне комшије повеле су већ у деветом минуту есејем Ивајла Иванова. Петар  Николов је промашио трансформацију али је зато погодио казну у 13.

У 29. минуту талонер државног тима Србије Миљан Николић је зарадио жути картон а поклон играча више противник је са одушевљењем прихватио.

Док је јато Орлова чинило 14 репрезентативаца, Бугари нису часили часа. Постигли су два есеја преко Смилка Дебренлиева у 31.,односно Рикарда Атје у 35. минуту које је успешно трансформисао Петар Николов.

Отварач Бугарске је поново био прецизан из казне у другом полувремену чиме су се домаћини одлепили чак на високих и далеких 30:0 и тада је било опште јасно да је још један дебакл Србије опет на помолу.

Наши репрезентативци јесу играли боље у другом полувремену када су ограничили противника на свега три поена али рагби се игра пуних 80. Александар Машановић који је ушао са клупе, постигао је утешни есеј за Србију у претпоследњем минуту сусрета а почасно претварање извео је Бојан Цецарић за коначних и за нас срамних 30:7.

Сва срећа, избегнута је катастрофа од 12. октобра 2019. када су нас Бугари такође у Софији декласирали 71:7.

Ово је био трећи узастопни тријумф Бугарске против Србије и трећи узастопни пораз Орлова у новом систему такмичења, односно у групи Ц, Конференције Рагби Европе.

Овом приликом желимо да искажемо захвалност на одличној сарадњи тренеру Бугарске Здравку Тодорову.

Јован Бајић

БУГАРСКА – СРБИЈА 30:7 (27:0)

Национални стадион Васил Левски у Софији:

Гледалаца: 300

Главни судија: Доминик Јазтребски (Пољска)

Помоћници: Христо Ненков (Бугарска), Михаило Марјановић (Србија)

ДЕЛЕГАТ: Карлис Сарканис (Летонија)

БУГАРСКА: Владислав Стојанов, Георги Филипов, Лудовик Трајков, Борислав Борисов, Димитар Георгиев, Владислав Михов, Веселин Пејчев, Александер Тенев, Васил Борисов, Петар Николов, Анатоли Ањанву, Смилко Дебренлиев, Рикардо Атје, Цветостин Цветков, Ивајло Иванов

Николас Трајков, Георги Манчев, Румен Димитров Геновеси, Иван Филипов, Георгии Џонов, Николај Герасимов, Костадин Дебренлиев, Сиве Џхабиров

ЕСЕЈИ: Ивајло Иванов (9`), Георги Филипов (24`), Смилко Дебренлиев (31`), Рикардо Атје (35`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Петар Николов (32`, 36`)

КАЗНЕ: Петар Николов (13`, 51`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

СРБИЈА: Владимир Ђукић, Миљан Николић, Драган Матијевић, Урош Јевденијевић, Реља Пећанац, Кипријан Ђорић, Урош Пуцар, Данијел Стојановић, Јанко Земун Милинковић, Александар Ђорђевић, Бојан Цецарић, Драган Кокановић, Предраг Кеглић, Антоине Јововић, Игор Дејановић

Владимир Јанићијевић, Јован Јанићијевић, Лазар Јелисавчић, Александар Мађановић, Станислав Љубичић, Немања Лазић, Петар Павловић, Иван Родић

ЕСЕЈИ: Александар Мађановић (79`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бојан Цецарић (80`)

КАЗНЕ:

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ: Миљан Николић (29`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.