ОДРЕЂЕНЕ СУДИЈЕ ЗА ФИНАЛА СВЕТСКОГ КУПА

ПОНОВО ЋЕ СУДИТИ ОЛ БЛЕКСИМА: Вејн Барнс показује Луку Мек Алистеру жути картон у четвртфиналу Светског купа 2007. такође играног у Француској. ФОТО: INPHO/Billy Stickland
ПОНОВО ЋЕ СУДИТИ ОЛ БЛЕКСИМА: Вејн Барнс показује Луку Мек Алистеру жути картон у четвртфиналу Светског купа 2007. такође играног у Француској. ФОТО: INPHO/Billy Stickland

Финале Светског купа у Француској између Новог Зеланда и Јужне Африке предстојеће суботе, 28. октобра 2023. судиће Вејн Барнс из Енглеске. Помоћници ће му бити Карл Диксон и Метју Карли док ће судија у ТВ студију бити Том Фоли сви такође из Енглеске.

У утакмици за треће место правду ће делити Ник Бери из Аустралије са помоћницима Ником Амашукелијем из Грузије и Ендруом Брејсом из Ирске. Судија у ТВ студију у окршају Аргентине и Енглеске биће Бен Вајтхаус из Велса.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ФРАНЦУСКЕ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ФРАНЦУСКЕ: Јован Бајић

Четрдесетчетворогодишњи Вејн Барнс је вероватно и даље најомраженији судија на Новом Зеланду. Кивији му још нису опростили катастрофално суђење у четвртфиналу Мондијала 2007. које се такође играло у Француској али једна од ретких утакмица тог Светског купа која се играла ван земље Галских петлова је управо било четвртфинале између Новог Зеланда и Француске, одиграно 6. котобра 2007. у Кардифу на стадиону Миленијум, када је Вејн Барнс најпре искучио Лука Мек Алистера на деет минута без потребе а онда признао есеј Триколора и поред тога што се и из космоса видело да је претходило додавање унапред.

Вероватно да би му опрали савест после грешке коју су одмах прокоментарисали ТВ коментатори и то енглески и коју је читав свет видео, Светски рагби, тада под именомо Међународни Рагби Борд просто је гурао тада млађаног Вејна Барнаса док судских, светских висина. Трпали су га у финала Премијершипа, Купа Шампиона па и светских првенства, истини за вољу, бронзаног.

Углавном, Вејн Барнс данас важи за једног од најбољих судија ако је судити по или боље речено, веровати Светском Рагбију. Суботње финале биће му рекордни 27. меч који суди на светским куповима, овогодишњи Мондијал у Француској му је пети. Такође, у финалу између Ол Блекса и Спрингбокса изједначиће сопствени рекорд, обзиром да ће му бити шести меч на Светском купу 2023. који је поставио пре четири године у Јапану када је био главни судија на шест утакмица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.