ОЛ БЛЕКСИ РАСТРГЛИ АРГЕНТИНУ ЗА ПРОЛАЗ У ФИНАЛЕ СВЕТСКОГ КУПА

УБЕДЉИВИ: отварач Новог Зеланда Ричи Мо` унга у продору против Аргентинаца. ФОТО: World Rugby/Getty Images
УБЕДЉИВИ: отварач Новог Зеланда Ричи Мо` унга у продору против Аргентинаца. ФОТО: World Rugby/Getty Images

Ол бекси су на свом путу у финале Светског купа у Француској, на истоименом стадиону у Сен Денију, декласирали Аргентину 44:6 (20:6) у првом полуфиналном окршају Мондјала, постигавши седам есеја од којих су три била дело Вила Џордана, недозволивши противнику нити једном да положи лопту иза њихове гол линије.

Изабраници Иана Фостерау сваком сегменту игре надмашили су своје противнике о чему коначни исход сусрета најбоље сведочи. До те мере су били доминантни да су једине поене Лос Пумаси постигли из казне преко Емилијана Бофелија у петом и 31. минуту првог дела игре, док у наставку нису могли уопште да покрену семафор чак и у тренуцима када су имали човека више на терену збо гжутог картона Скота Барета.

Уводни тренуци нису наговешавали коначан искох првог полуфиналног двобоја Светског купа у Француској.

Нови Зеланд практично није прешао на половину Аргентине све до после почетног ударца  који је био производ прецизне казне Емилиана Бофелија у петом минуту.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА ФРАНЦУСКА У СЕН ДЕНИЈУ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА ФРАНЦУСКА У СЕН ДЕНИЈУ: Јован Бајић

Ол блекси су направили преокрет плагањем Вила Џордана. Претходно су из казне испуцалилопту у аут. Српљиво су фазама из ракова ковали добар напад. Створивши вишак Ричи Мо` унга је уочио слободног саиграча из Крусејдерса на крилу, дугим додавањем прескочивши пар момака из репрезентације је послио Вила Џордана који се бацио у есеј простор. Креатор игре Новог Зеланда трансформисао је полагање за 3:7.

Пет минута касније и Џорди Барет се уписао у листу стрелаца полагањем, али је Ричи Мо` унга  промашио претварање. Грешка је била исправљена после есеја Шенона Фризела када је отварач Новог Зеланда погодио гол два минута после истека 40.

У другом минуту другог полувремена Ерон Смит је пронашао рупу у одбрани Арентине уа четврти есеј момаак у црном који су лагано почели Пумасе да завијају у црно.

Со на рану Аргентине ставио је Шенон Фризел својим другим есејем. Исту ствар је урадио и Вил Џордан такође други пут положивши на мечу.

Универзалац у дијагонали Новог Зеланда, на овом сусрету поново на десном крилу, оставио је без даха све посетиоце стадиона Француска у Сен Денију у 73. минуту када је прво прошао тројицу Јужноамериканаца саломом. Увелико прешавши на половину противника Вил Џордан је последњу препреку у виду двојице Лос Пумаса прешао тако што је упутио шут преко њих, ухватио лопту која се одбила и поентирао на душевљење 77 и по душа у северном ппредграђу Париза.

Ол блеси ће у финалу Светског купа у Француској чекати бољег из сутрашњег окршаја Јужне Африке и Енглеске.

АРГЕНТИНА – НОВИ ЗЕЛАНД 6:44 (6:20)

Стадион Француска у Сен Денију

Гледалаца: 77553

Главни судија: Агнус Гарнер (Аустралија)

Помоћници: Ник Бери (Француска), Карл Диксон (Енглеска)

Судија у ТВ студију: Вен Вајтхаус (Велс)

АРГЕНТИНА: Томас Гаљо, Хулијан Монтоја, Франциско Гомез Кодела, Томас Лаванини, Хуан Мартин Гонзалес, Маркос Кремер, Факундо Иса, Гонзало Бертрану, Сантиаго Карерас, Матео Карерас, Сантиаго Чокобарес, Луцио Синти, Емилиано Бофели, Хуан Круз Малиа

Аугустин Креви, Џоел Склави, Едуардо Бело, Матиас Алемано, Родриго Бруни, Латуро Базан Велес, Николас Санчес, Матиса Морони

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Емилиано Бофели (5`, 35`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

НОВИ ЗЕЛАНД: Итан Де Грут, Коди Тејлор, Тајрел Ломакс, Семјуел Вајтлок, Скот Барет, Шенон Фризел, Сем Кејн, Арди Савеа, Ерон Смит, Ричи Мо` унга, Марк Телеа, Џорди Барет, Реико Иоане, Вил Џордан, Бауден Барет

Самисони Таукеи` ахо, Тамаити Вилијамс, Флечер Њувел, Броди Реталик, Далтон Папали` и, Финли Кристи, Дамијен Мек Кензи, Антон Леинарт Браун

ЕСЕЈИ: Вил Џордан (11`, 62`, 73`), Џорди Барет (17`), Шенон Фризел (40` + 2`, 49`), Ерон Смит (42`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (12`, 43`, 50`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (31`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ: Скот Барет (65`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.