УДАРИЋЕ БРАТ НА БРАТА

ДА ТИ ШАПНЕМ: Не бој се бато, неће много да те боли.
ДА ТИ ШАПНЕМ: Не бој се бато, неће много да те боли.

Поред окршаја две најбоље екипе јужне хемисфере у финалу Супер 15 рагбија које ће се у суботу, 9. јула одиграти на стадиону Снакорп у Бризбејну, бићемо у прилици да видимо дуел рођака. Отварач Квинсленд Редса и Аустралије Квејд Купер поново ће се надигравати са Шоном Мејтландом крилом Крусејдерса и Новог Зеланда као што су то чинили током одрастања с том разликом што је овога пута улог титула првака јужне хемисфере.

Квејд Купер и Шон Мејтланд даља су браћа у другом колену и одрасли су у градићу Токороа у новозеландској провинцији Ваикато. Пуних девет лета су играли рагби заједно док се садашњи креатор игре Валабиса у 13. години није с породицом преселио у главни град аустралијске државе Квинсленд.

Двадесетрогодишњак с бројем десет на леђима дреса Редса као и обично, био је један од најбољих појединаца победи 30:13 против Блузса у полуфиналу али је свестан да управо од његовог рођака прети највећа опасност и каже да ће се потрудити да емоцијама да владају њиме у суботљем дуелу:

Не смем да дозволим да то што смо Шон и ја рођаци утиче на моју игру. Нас двојица смо играли рагби заједно још као клинци у дворишту. Прошли смо све узрасне категорије од пете до 13. године. Ова утакмица ће бити стварно велика ствар – рекао је Квејд Купер осврнувши се и на Мејтландов карактер:

Шон је увек био добро дете, добре нарави, док је потпуно супротно од тога на терену. Веома је опасан у игри, један је од најбољих играча ове године у редовима Крусејдерса од којих прете многе опасности а он је једна од њих.

МА НЕМА ФРКЕ БАТО, АЛИ САМО АКО МЕ СТИГНЕШ
МА НЕМА ФРКЕ БАТО, АЛИ САМО АКО МЕ СТИГНЕШ

Купер који је постигао 10 поена против Блузса из дроп гола, казне и две трансформације изнео је неке поједоности из свог детињства које је провео са Шоном Мејтландом стрелцем првог есеја за Крусејдерсе у победи 29:10 над Стормерсима у Кејп Тауну чиме је најтрофејнија франшиза Супер рагбија прошла у десето финале и изборила прилику да после три године постане шампион јужне хемисфере:

Сећам се док смо били клинци, одрастајући заједно често смо играли рагби и изван обавеза које смо имали на тренинзима. Бацао сам му пас у празан простор и викао му да трчи а он је хватао сваку лопту јер је био и тада био невероватно брз.

Финале Супер 15 рагбија између Куперових Редса и Мејтландових Крусејдерса одиграће се на стадиону Санкорп у Бризбејну у 11:30 сати по нашем, односно централноевропском времену.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.