ФРАНЦУСКА И ИРСКА У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ЈУНИОРЕ

ДЕТАЉ СА ПОЛУФИНАЛА ИЗМЕЂУ ФРАНЦУСКЕ И ЕНГЛЕСКЕ: Млади Триколори у продору. ФОТО: World Rugby
ДЕТАЉ СА ПОЛУФИНАЛА ИЗМЕЂУ ФРАНЦУСКЕ И ЕНГЛЕСКЕ: Млади Триколори у продору. ФОТО: World Rugby

Подмладак Француске и Ирске одмериће снаге у финалу Светског првенства за играче до 20 година старости које се игра у Јужној Африци. Триколори су у полуфиналу савладали Енглезе 52:31, док су клинци са Смарагног острва  били бољи од домаћина турнира 31:12. Финале и утакмица за треће место ће се одиграти у недељу Атлону на истоименом стадиону.

Францизи ће бити у прилици да други пут за редом одбане титулу и тиме постану трећи пут шампиона света обзиром да су били најбољи и 2019 у Аргентини када су савладали Аустралију у финалу 24:23 као и 2018. када су на свом тлу у мечу за пехар победили Енглеску 33:25.

Јуниори Ирске који су шампиони Првенства шест нација у својој узрастној категори покуђаће да доћу и до светске титуле. У групи су били бољи од Фиџија 47:27 и Аустралије 30:10 док су први меч ремизирали са Енглезима 34:34 чиме су заузели прво место у групи Б.

Разочаравајуће, Бејби Блекси, најтрофејнија репрезентација са шест титула шампиона света за играче до 20, играће са Грузијом за седмо место.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.