ОЛ БЛЕКСИ ДЕКЛАСИРAЛИ АРГЕНТИНУ

ДОМИНИРАЛИ У МЕНДОЗИ: отварач Ок Блекса Демијем Мек Кензи у продору против Пумаса. ФОТО: gaspafotos/PhotoSport
ДОМИНИРАЛИ У МЕНДОЗИ: отварач Ол Блекса Демијем Мек Кензи у продору против Пумаса. ФОТО: gaspafotos/PhotoSport

Гостовајући први пут у Мендози, у утакмици одиграној у оквиру првог кола Рагби Првенства, односно Првенства четири нације, Ол блекси су били доминантни против Аргентине на терену стадиона Малвинас Аргентинас декласиравши Пумасе пред 40.000 гледалаца готово идентичним резултатом као Спрингбокси Валабисе  41:12 (31:10).

Искључујући први минут теста када је Пабло Матера изблокирао шут Демијена Мек Кензија испред гола госију, чиме су Аргентинци први запретили на сусрету, момци у црном практичо нису правили много грешака водивши главну реч на мечу.

Доминацијом у свим сегментима игре лако су укњижили седам есеја док су Пумаси за утеху публици која их је сдушно бодрила у Мендози, само у два навата успели да пробију црни бедем и положе лоту иза гол линије.

Седам минута Ол бекса, од петог до 12 били су кобни по Пумасе, јер су изабраници Иана Фостера у том временском простору постигли три есеја без одговора домаћина.

Један од најзаслужнијих за први есеј је био Реико Иоане који је нашао рупу у одбрани. Проследио је лопу до Емонија Нараве која је на крају завршила код Дена Колса, а талонер Хурикејнса је положио близу статива. Зачуђујуће, Демијен Мек Кензи је из изгледне прилике промашио претварање.

Недуго потом Демијем Мек Кензи имао је прилику за поправни јер је Арди Савеа после акције започете после аута издејствованог казном, из рака подигао лопту и пренео преко гол линије али је а овом мечу отварач Ол Блекса и Чифса поново био не прецизан из  веома једноставног шута за додатна два поена.

Трећи есеј је био дело браће Барет, Баудена и Џордија. Џорди је покупио додавање после рака од Кејлеба Кларка, проследио је лопту до старијег брата Баудена који ослободивши се противника и пред контакт са другим, вратио је унутра Џодију. Другом центру је остало само да је положи. После два промашаја, Демијен Мек Кензи је из теже ситуације него претходне две, коначно погодио гол за 17:0.

До одласка на одмор Реико Иоане и Ерон Смит су се уписалу у листу стрелаца а до каја сусрета Бауден Барет и дебитант Емони Нарава који је оправдао очекивања љубитеља рагбија на Новом Зеланду а вероватно и тренера, захваливши му сена најбољи начин на указаном поверењу.

Два есеја домаћих су била дело Лусија Сордонија у 52. минуту и Аугустина Кревија после истека 80. у надокнади времена који је трансофримсао Емилјано Бофели.

Разочаравајући старт Пумаса који су са великим апетитом ушли у овај меч после прошлогодишњег успеха када су у Крајстчрчу први пут на тлу Новог Зеланда успели да савладају Ол Блексе. Надали су се да ће успети и на свом тлу такође да им нанесу први пораз али једноставно нису били кадри за тако нешто. Понајвише захваљујући доминантној игри Ол блекса који су практичо у свако тренутку држали конце ие у својим рукама.

Јован Бајић

АРГЕНТИНА – НОВИ ЗЕЛАНД 12:42 (0:31)ПОНОВО БИЈУ БИТКЕ

Стадион  Малвинас Аргентинас у Мендози

Гледалаца: 40.000

Главни судија: Агнус Гарнер (Аустралија)

Помоћници: Ник Бери (Аустралија), Џордан Веј (Аустралија)

Судија у ТВ студију: Бен Кронан (Аустралија)

АРГЕНТИНА: Томас Гаљо, Јулијан Монтоја, Лусио Сордини, Матиас Алемано, Томас Лаванини, Пабло Матера, Хуан Мартин Гонсалес, Родриго Бруни, Гонзало Бертрано, Сантијаго Карерас, Матео Карерас, Лусио Синти, Матиас Морони, Себастиан Кансилиере, Емилиано Бофели

Аугуст Креви, Мајко Вивас, Едуардо Бело, Педро Рубиоло, Сантиаго Грондона, Лаутаро Базан, Николас Санчес, Матиас Орландо

ЕСЕЈИ: Лусио Сордони (52`), Аугуст Креви (80` + 1`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Емилиано Бофели (80` + 2`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Родриги Бруни (39`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

НОВИ ЗЕЛАНД: Итан Де Грут, Ден Колс, Тарел Ломакс, Скот Барет, Џош Лорд, Шенон Фризел, Сем Кејн, Арди Савеа, Ерон Смит, Демијен Мек Кензи, Кејлеб Кларк, Џорди Барет, Реико Иоане, Емони Нарава, Бауден Барет

Коди Тејлор, Офа Ту` унгафаси, Непо Лаулала, Тупои Ваа` и, Далтон Папали` и, Финли Кристи, Ричи Мо` унга, Брејдон Енор

ЕСЕЈИ: Ден Колс (6`), Арди Савеа (9`), Џорди Барет (12`), Реико Иоане (29`), Ерон Смит (39`), Бауден Барет (57`), Емони Нарава (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (13`, 30`, 40` + 1`, )

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.