ГИЛБЕТ СПАСАО ХАЈЛЕНДЕРСЕ, ФОСРИ ИЗНЕНАДИЛИ БРАМБИСЕ

ДОНЕО ПОБЕДУ БРЂАНИМА: Сем Гилберт (у средини) у загрљају саиграча. ФОТО: Blake Armstrong/PHOTOSPORT
ДОНЕО ПОБЕДУ БРЂАНИМА: Сем Гилберт (у средини) у загрљају саиграча. ФОТО: Blake Armstrong/PHOTOSPORT

У првом мечу другог дана 13. кола Супер Рагби Пацифика, Хајендерси су у завршници сусрета победили Мелбурн Ребелсе 20:17 (14:7) казном Сема Гилберта у 85. минуту. У дербију рунде са које смо Вас директно извештавали Чифси су били бољи од Хурикејнса 23:12 (10:0) док су Варатаси савладали Фиџијен Друу 32:18 (8:6). У последњој утакмици кола Вестер Форс је изненадио Брамбисе и славио 34:19 (21:12).

У петом минуту после истека 80. Хајлендерси су трећи пут на мечу повели, тиме и тријумфовали. Казнени ударац у 85. минуту је извео Сем Гилберт  чиме су Брђани бацили на колена Бунтовнике из Мелбурна и остварили четврту победу у сезони. Тиме су створили шансу да се у преостала два кола изборе за разигравање.

Извештај са дербија измећи Чифса и Хурикејнса одиграном у Хамилтону на стадиону Ваикато, са којег смо Вас директно и ексклузивнио обавештавали, можете прочитати овде.

Мало је недостајало да Фиџијанци савладају и Варатасе у Сиднеју. Друа је пратила момке из највећег града Аустралије у стопу али су се небо-плави одлепили од упорних гонитеља у завршници сурета есејима Ланги Глисона и Махе Ваилануа и славили 32:18.

Рагбисти из Перта су имали вођство 21:0 после двадесетак минута игре Ози дербија са Брамбисима полагањима Феликса Калапуа, Хамиша Стјуарта и Сема Спинка које је Макс Брли трансформисаo.  На пет разлике синови из Аустралисјке Престоне Територије приближили су се есејима Чарлија Кејла, Дарси Свејна, Лука Реимера и са два претварња Рајана Лонергана али је Вестерн Форс узвратио са есејем Марлија Пирса док је Макс Барли опет био прецизан из трансформације и две казне за коначних 34:19

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 13. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – МЕЛБУРН РЕБЕЛС 20:17 (14:7)

ЧИФС – ХУРИКЕЈНС 23:12 (10:0)

ВАРАТАС – ФИЏИЈЕН ДРУА 32:18 (8:6)

ВЕСТЕРН ФОРС – АПТ БРАМБИС 34:19 (21:12)

Јуче:

МОАНА ПАСИФИКА – КРУСЕЈДЕРС 7:41 (0:29)

КВИНСЛЕНД РЕДС – БЛУЗС 26:45 (14:17)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.