АЗУРИ ИПАК ПРЕЈАКИ ЗА РУСЕ

И ДАЉЕ ЈАЧИ ОД МЕДВЕДА: Мелејци Русије покушавају да зауставе мол Италијана.
И ДАЉЕ ЈАЧИ ОД МЕДВЕДА: Мелејци Русије покушавају да зауставе мол Италијана.

Утакмицом у Нелсону на стадиону Трафаглар парк у којој је Италија победила Русију 53:17 (38:7) завршен је први део фазе такмичења по гурупа на Светском првенству на Новом Зеланду. Како се испоставило Азури, и са готво другим тимом, били исувише јаки за Медведе против којих су постигли осам есеја не рачунајући казнени. На другој страни Баћушке су успеле да постигну први есеј на првом светском првенству.

Италијанима је требало свега шест минута да поентирају. Капитен Серђо Парисе подигао је лопту из затвореног мелеа лажним пасом се ослободио пратиоца и поентирао. Уследила су два полагања крила Ђулија Тониолатија и казнени есеј због намерног обарања меле од стране Руса на пет метара од њихове гол линије.

ТРЕНУТАК ЗА ИСТОРИЈУ: Александар Јањушкин постиже први есеј за Медведе на светским првенствима.
ТРЕНУТАК ЗА ИСТОРИЈУ: Александар Јањушкин постиже први есеј за Медведе на светским првенствима.

Опуштање у редовима Азура резултирало је жутим картоном талонера Фабија Онгара што су Баћушке већ у следећем нападу искоритиле. После неколико фаза играча скрама Александар Јањушкин који је заменио на позицији демија имењака Шакирова који трен раније, подигао је лопту из рака и постигао први есеј за Русе на светским првенствима а Константин Рачков прву трансформацију.

Ипак, до одласка на одмор Едуардо Гори је још једном покренуо семафор за страни Италијана као Рикардо Боћано четвртим успешним претварањем.

У другом полувремену је нстављена иста прича с тим да су Медведи успели делимично да консолидују редове. То међутим није спречило Томаза Беневутија да постигне груги есеј на сусрету али Баћушке су већ у следечем нападу узвратиле преко крила Владимира Острушка. Друго крило Италијана Лук Мек Лејн се упосало у листу стрелаца а његовим стопама пошао је и први центар Руса Алексеј Маковетски за 48:17 ипак последњу реч на сусрету имали су рагбисти с Апенинског полуострва преко Алесандра Занија који је поставио коначних 53:17 деветим есејем за Азуре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.