БАЛКАНИКА ПОСЕЋУЈЕ БЕОГРАД

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ЏИВЏАНА И МЛАДОСТИ: рагбиста са Аде у рукама Загрепчана. ФОТО: Берислав Рожман
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ЏИВЏАНА И МЛАДОСТИ: рагбиста са Аде у рукама Загрепчана. ФОТО: Берислав Рожман

У српској престоници сутра ће се одиграти два сусрета трећег кола Балканско – дунавског првенства. У првој утакмици од 14 сати на терену Фудбалског клуба Жарково у предграђу Београда Победник ће одмерити снаге са Кечкеметом у оквиру групе А док ће сат времена касније на Ади Циганлији Београдски рагби клуб угостити ривала из групе Б Балканкике, загребачку Малдост. Сутрадан, у 14 сати у Зеници ће Челик поделити мегдан са Надом из Сплита.

Шампион Србије и представник Мађарске имају идентичан учинак у досадашњем току такмичења. Обе екипе су оствариле по једну победу и један пораз. Обзиром да играју на домаћем терену али и на историју дуела са мађарским екипама, Београђани су са благом улогом фаворита. У прилог им иде и чињеница да су протекли викед били слободни јер им је у домаћем првенству Партизан предао меч без борбе што им је дало недељу дана више да се одморе од обавеза али и да се што боље припреме за међународну сцену.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА МЛАДОСТИ И БРК: Властимир Сретеновић уловио Загрепчана. ФОТО: Берислав Рожман
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА МЛАДОСТИ И БРК: Властимир Сретеновић уловио Загрепчанина. ФОТО: Берислав Рожман

Тачно 60 минута од почетног ударца у Жаркову, на Ади Циганлији стартоваће окршај Београдског рагби клуба и Малдости. Ради се о дуелу два тима са поптпуно различитим резултатима. Загрепчани су недодирљиви ове сезоне. У три меча забележили су три победе док Џивџани никако да разманху крила. У две претходне утакмице оба пута су били поражени а један од та два пораза у Балканици је управо од Младости која их је 21. септембра победила на свом терену 27:10.

Београдски рагби клуб је ове јесени у неколико ситуација показао да поседује квалитет али никако да га демонстрира и на регионалном плану. Можда ће успети то да учини против Младости која никад од распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије није осетила сласт укуса победе у Србији.

ТАБЕЛА ГРУПЕ А

[table “36” not found /]

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б

[table “37” not found /]

3 Replies to “БАЛКАНИКА ПОСЕЋУЈЕ БЕОГРАД”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.