БЕЗ ИЗНЕНАЂЕЊА У КРАЊЧЕВИЋЕВОЈ

УБЕДЉИВО СЛАВИЛИ У ЗАГРЕБУ: рагбисти Наде.
УБЕДЉИВО СЛАВИЛИ У ЗАГРЕБУ: рагбисти Наде. ФОТО: Берислав Рожман.

Лакше него што се предпоставило, рагбисти Наде су у првој утакмици финала Првенства Хрватске, одиграној на терену стадиона у Крањчевићевој, одрадили већи већи део посла на путу као освајању десете узастопне титуле првака државе победивши Загреб. Овај податак можда и не би био сензација да Сплићани нису пред камерама Спорске телевизије која је диретно преносила меч, били убедљиви у престоници и олако нанели пораз домаћину 30:3 (13:0).

Већина љубитеља спорта с лоптом јајастог облика била је сложна у констатации да је Загребова велика шанса против Наде била управо у данашњем мечу. Међутим, као да су момке из града под Марјаном наљутиле „претње“ из главног града Хрватске. У првом полувремену нису дозволили ривалу да похрене „семафор“ док су изабраници Дениса Пуљиза укљижили 13 поена есејем Јерчића, трамсформацијом и из две казне Урсића.

НАЈЕФИКАСНИЈИ У ЗАГРЕБУ: Владо Урсић постиже есеј. ФОТО: Берислав Рожман.
НАЈЕФИКАСНИЈИ У ЗАГРЕБУ: Владо Урсић постиже есеј. ФОТО: Берислав Рожман.

И наставак је протекао у истом маниру, односно бољом игром Наде. Искусни Урсић је завршио меч са 20 поена на свом конту јер је у других 40 минута трансформисао своје и полагање резервисте Иванчића и погодио још једну казну. Једине, почасне поене за Загреб били су дело Мијића. Универзалац у дијагонали домаћих, у овом мечу на позицији отварача, био је прецизан из казне.

ЗАГРЕБ – НАДА 3:30 (0:13)

Стадион у Крањчевићевој.

Главни судија: Јелавић.

Помоћници: Гавез, Бартолић.

Делегат: Станешић.

ЗАГРЕБ: Мајкл Јаско, Томислав Кадић, Винко Удовичић, Иван Џајић, Хрвоје Перовић, Дамир Јанковић, Ведран Помпер, Лука Јурешко, Иван Зелић, Филип Мијић, Николић, Крешимир Славичек, Мандић, Јурај Бан.

Лука Јус, Иван Белобрајдић, Кристиан Акмачић, Твртко Зелић, Томислав Гомузак, Маринчић, Хрвоје Мартон.

КАЗНА: Филип Мијић.

НАДА: Иван Миљак, Горан Чулић, Мате Борозан, Лука Вукушић, Јурчевић, Јерчић, Фране Марчић, Тончи Бузов, Ведран Антић, Владо Урсић, Дамир Драганић, Дује Грубишић, Томислав Буразин, Анте Стојан, Лука Леротић.

Милисав Милановић, Лука Перлаин, Мариновић, Анте Плазибат, Лука Луциано Росо, Иванчић, Жунић.

ЕСЕЈИ: Јерчић, Урсић, Иванчић.

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: три Урсић.

КАЗНЕ: три Урсић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.