БЕЈБИ БЛЕКСИ СЕ ВРАТИЛИ НА ТРОН


ПОНОВО НА ВРХУ: јуниори Новог Зеланда са трофејем. ФОТО: World Rugby
ПОНОВО НА ВРХУ: јуниори Новог Зеланда са трофејем. ФОТО: World Rugby


У финалу јубиларног, десетог Светског првенства за играче до 20 година старости одиграном у грузијској престоници Тбилисију, Нови Зеланд је декласирао вршњаке из Енглеске 64:17 (26:7) и тиме их сменио са трона поставши шести пут најбоља селекција планете у свом узрасном добу.


Бејби блекси су били просто доминантни у мечу за титулу, а и брутални. Поправили су сопствени рекорд по броју есеја постигнутом у финалу, укњиживши их укупно десет, што је за један више у односу на оно из 2009. када су опет били бољи од Енглеза, а исто су их девет забележили годину дана касније када су у сусрету одлуке одржали час рагбија Аустралији разбивши је 62:17.

У утакмици за бронзу Јужна Африка је савладала Француску 37:15, док су јуниори Шкотске поновили успех сениора савладавши вршњаке из Аустралије у мечу за пето место 24:17.

У дуелу за седмо место Италијани су приредили изненађење обзиром да су тријумфовали против фаворизованих Велшана 25:14 док је девета позиција припала Ирској која је била боља од домаћина тријумфоваши 24:18.

Обзиром да су претрпели пораз у мечу за 11 позицију од Аргентине која је била боља и славила 53:42, Самоанци ће се вратити на ниво ниже.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.