БЛЕДИСЛОУ КУП ОСТАО У РУКАМА ОЛ БЛЕКСА

ОДБРАНИЛИ ТРОФЕЈ: Бледислоу куп у рукама Ол блекса.
ОДБРАНИЛИ ТРОФЕЈ: Бледислоу куп 99. пут у рукама Ол блекса.

Нови Зеланд је и ове сезоне одбранио Бледислоу куп савладавши на Иден парку у Окланду Аустралију 22:0 (9:0) у првој утакмици другог кола Купа четири нације. Интересанто је да Ол блекси нису дозволили Валабисима да постигну ни почасне поене што се није десило још од 1963. године док је све за Нови Зеланд осим есеја Израела Дага укњижио Данијел Картер из пет казни и трансформације.

За прво полувреме може се рећи да је Аустралија била равноправни ривал. Одбранили су свој есеј простор и поред чињенице да су пред одлазак на одмор играли с играчем мање због жутог картона Вила Гиније. Велшки судија Најџел Овенс је показао демију гостију пут до клупе за кажњене јер је Гинија док је лежао на земљи, после обарања Корија Џенја, спречио крило Ол блекса да проигра саиграче из подршке.

И ОВОГ ВИКЕНДА ЕФИКАСАН ПРОТИВ АУСТРАЛИЈЕ: Израел Даг.
И ОВОГ ВИКЕНДА ЕФИКАСАН ПРОТИВ АУСТРАЛИЈЕ: Израел Даг.

Други период игре Данијел Картер је отворио четвртом казном а који трен касније одличну акцију домаћина која се одликовала оф лоудовима крунисао је Израел Даг положивши лопту иза гол линије ривала. Поентирање аријера отварач и саиграч из Крусејдерса је трансформисао.    

Само два минута касније Даниејл Картер је поново био прецизан из нове казне поставивши коначни резултат идентичним учинко као и претходне суботе у тријумфу против Валабиса у Сиднеју, обзиром да је оружје противника у следећих пола сата, односно до краја меча мировало.

НОВИ ЗЕЛАНД – АУСТРАЛИЈА 22:0 (9:0).

Стадион Иден Парк у Оклаанду.

Гледалаца: 55.000.

Главни судија: Најџел Овенс (Велс).

Помоћници: Алан Роланд (Ирска), Луренс Ван Дер Мрве (Јужна Африка).

Судија у ТВ студију: Бен Скен (Нови Зеланд).

НОВИ ЗЕЛАНД: Вајат Крокет, Кевин Миаламу, Овен Френкс, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Ричи Мек Коув, Кериан Рид, Ерон Смит, Данијел Картер, Хозеа Гир, Сони Бил Вилијамс, Маа Нону, Кори Џејн, Израел Даг.

Ендру Хор, Бен Френкс, Броди Реталик, Виктор Вито, Пири Випу, Ерон Круден, Бен Смит.

ЕСЕЈИ: Израел Даг (46`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (47`).

КАЗНЕ: Данијел Картер (26`, 30`, 38`, 42`, 49`).

АУСТРАЛИЈА: Бен Робинсон, Стивен Мур, Бен Александер, Сителики Тимани, Нејтан Шарп, Дејв Денис, Мајкл Хупер, Скот Хигинботом, Вил Гинија, Квејд Купер, Дигби Иоане, Берик Барнс, Роб Хорн, Дру Мичел, Адам Ешли Купер.

Саиа Фаингаа, Џејмс Слипер, Радике Само, Лиам Гил, Ник Фипс, Ентони Фаингаа, Куртли Бил.

ЖУТИ КАРТОНИ: Вил Гинија (29`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.