БЛИЦ БОКЕ СЛАВИЛЕ НА СВОМ ТЕРЕНУ

СЛАВИЛИ; седмичари Јужне Африке са пехаром
СЛАВИЛИ; седмичари Јужне Африке са пехаром

У другом турниру сезоне 2015/16 Светске серије рагбија седам Светског рагбија, који се овог викенда играо у Кејп Тауну, домаћи седмичари су дограбили титулу победивши Аргентину у финалу Купа 29:14. Интересантно за турнир у Јужној Африци је да у самој завршници није било великана олмимијске дисциплине попут Новог Зеланда, Фиџија и Енглеске који поклекли већ у првој фази нокаут дела турнира.

Последње поменути нису успели ни да се пласирају у борбу за Куп јер су момци са Црвеном ружом на грудима у групи Б претрпели пораз од домаћима 10:0, и одиграли нерешено са Кенијеом 19:19 која је заузела прво место обзиром да је била боља у афричком дербију тријумфом 14:12.

У четвртфиналу Купа, скалп Фиџијаницима су узели Французи победом 17:14, док је Аргентина избацила Нови Зеланд из борбе за највреднији трофеју у Кејп Туну славивши 22:19. Јужна Африка је била боља од Аустралије 25:5 док је Кенија још једном потврдила квалитет тријумфом 26:10 против све бољих Сједињених Америчких Држава.

Пумаси су снове о узимању најсјајнијег одличја распршили Кенијцима у полуфиналу савладавши их 24:22 док су Блиц Боке биле боље од Француза 21:12. У финалу Купа домаћини су славили 29:14 док је треће место у Кејп Тауну припало Триколорима који су савладали Кенију 28:26.

Следећи, трећи турнир Светске серије рагбија седам играће се последњег викенда јануара следеће године у Велингтону на Новом Зеланду.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.