БЛУЗСИ И ХАЈЛЕНДЕРСИ ОТВАРАЈУ ТРЕЋЕ КОЛО АОТЕАРОЕ

ДЕТАЉ СА ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА: Офа Ту` унгафаси у продору против Брђана. ФОТО; Getty Images

Терен стадиона Иден парк у Окланду биће поприште окршаја Блуса и Хајлендерса који ће сутра у 19:05 сати по новозелндском времену отворити треће коло Супер рагби Аотеарое. Дан касније на стадиону Рагби лига парк у Крајстчрчу, Крусејдерси ће одмерити снаге са Чифсима, док су Хурикејнси слободни овог викенда.

Плавци су на прагу седме Супер рагби победе ове сезоне, треће у оквиру Аотеарое. Једина препрека на том путу биће им екипа Хајлендерса. Две франшизе су се до формирања 1996. године састале 33 пута. Блузси су тријумфовали у 17 сусрета а Брђани у 16. Одличним играма у претходна два меча  улазивши са клупе за резервне играче, Далтон Папали` је изборио место у стартној постави.

Десетоструки шампиони Супер рагбија, три године за редом у суботу ће одиграти прву утакмицу пред домаћом публиком у новоформираном такмичењу обзиром да су у првом колу Супер рагби Аотеарое били слободни. Главни тренер Крусједерса Скот Робертсон очигледно је био врло задовољан тимом који је претходне недеље савлада Хурикејсне у Велингтону 39:25 чим је одлучио да га не мења за окршај са Чифсима.

Поглавице које су и даље без победе у Аотеарои, покушаће да нанесу први пораз Крусејдерсима у Крајстчрчу у оквиру Супер рагбија од 2016. За то од велике помоћи ће им бити капитен екипе али и од недавно и Ол блекса Сем Кејн који је пропустио прве две рунде због повреде леђа.

ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА СУПЕР РАГБИ АОТЕАРОЕ

Сутра:

БЛУЗС – ХАЈЛЕНДЕРС, стадон Иден парк, Окланд

Недеља, 28. јун:

КРУСЕЈДЕРС – ЧИФС, стадион Рагби лига парк, Крајстчрч

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.