БОСАНЦИ ПОКРЕНУЛИ ИЗГРАДЊУ РАГБИ СТАДИОНА

МЕСТО НА КОМЕ ЋЕ "НИЋИ" ПРВИ РАГБИ СТАДИОН У БОСНИ
МЕСТО НА КОМЕ ЋЕ "НИЋИ" ПРВИ РАГБИ СТАДИОН У БОСНИ

Чланови свих зеничких рагби клубова уз помоћ Рагби савеза Босне и Херцеговине и Општине Зеница покренули су акцију стварања сопственог терена који ће вероватно и од срца се надамо, једног дана прерасти у прави и први рагби стадион у Босни. На овакав корак љубитељи јајасте лопте у Зеници определи су се због све веће цене коришћења спортског објекта Камберовића поље као и због потребе да Босна и Херецеговина коначно добије свој рагби стадион.

РАГБИСТИ ЗЕНИЦЕ У АКЦИ РАШЧИШЋАВАЊА
РАГБИСТИ ЗЕНИЦЕ У АКЦИ РАШЧИШЋАВАЊА

Акција је организована на напуштеном и зараслом земљишту на коме се заједничким снагама одвијају радиви на рашћишћавању растиња и корова. Од јуче је на будућем рагби игралишту пуном паром ради и багер на крчењу и поравнавању „терена“ који ће ускоро то заиста и постати.

У току су и преговори са Албом, комуналним предузећем који је брине о чистоћи зеничких и других босанскохерецеговачких улица, јер је ова компанија препознала напоре рагбиста из њиховог града и изразили су спремност да помогну.

Рагби савез Босне и Херцеговине упутио је позив и другим привредним субјектима како у земљи тако и у инострабству да се прикључе акцији изградње рагби стадиона што би свакако допринело развоју и унапређењу спорта који ће „седмицом“ у Риу Де Жанеиру 2016. године поново ући у породицу олимпијских игара.

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.