БОСНА ГОСТИ ЕВРОПСКУ МЛАДЕЖ

Стадион Камберовића поље у Зеници у следећих шест дана биће поприште битке групе Д Европског првенства за играче до 18 година. Млади репрезентативци Аустрије, Израела и домаћина Босне и Херцеговине бориће се по принципу свако са сваким за прво место у групи које следеће године гарантује пласман у виши ранг. Турнир данас од 16 сати отварају рагбисти Аустрије и Босне.

Вршњаци Босне и Израела познају се из претходног циклуса. Прошле године у Сињу у конкуренцији заједно са Хрватима надигравали су се за бег из најслабије групе првенства Старог континента што је успело младим Шаховничарима.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА МЛАДИХ БОСАНАЦА И ИЗРАЕЛАЦА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА МЛАДИХ БОСАНАЦА И ИЗРАЕЛАЦА.

Босна и Херцеговина и Израел два пута су лане одмерили снаге у Даламцији и у оба случаја Босанци су извојевали победу. У првом мечу су успели да надокнаде заостатак са полувремена и славе 14:13 (7:10) док су у другом мечу били убедљивији тријумфом 12:0.

Ако је судити по досадашњим исходима Босна не би требала да има проблема с Изарелом док је питање какв ће исход бити у окршају са Аустријанцима који су упали у ово друштво као прошлогодишњи најслабији тим из групе Ц.

ПРЕУЗЕО АУСТРИЈАНЦЕ: Немања Бабић (у средини). ФОТО: Филип Виплингер.
ПРЕУЗЕО АУСТРИЈАНЦЕ: Немања Бабић (у средини). ФОТО: Филип Виплингер.

Једино што је познато је да национални тим Аустрије води Немања Бабић. Доскорашњи првотимац и бивши главни страте пионира и петлића боградског Партизана, после дискутабилног разрешења с дужности тренера репрезентације Србије до 18 година, преузео је посао као шеф струке младих Аустријанаца.

Први меч у групи Д Европског првенства у Зеници одиграће управо Босна и Херцеговина и Аустрија. Почетни ударац данашње утакмице на терену стадиона Камберовића поље заказан је за 16 сати. Рагби савез Босне и Херцеговине отворио је капије спортског здања за све поклонике спорта са јајстом лоптом. Улаз је бесплатан.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ГРУПЕ Д ЕП ЗА ИГРАЧЕ ДО 18 ГОДИНА

Данас:

16:00 АУСТРИЈА – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Четвртак, 5. април:

16:00 АУСТРИЈА – ИЗРАЕЛ

Недеља, 8. април:

16:00 ИЗРАЕЛ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

One Reply to “БОСНА ГОСТИ ЕВРОПСКУ МЛАДЕЖ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.