БРИШУЋИ ЛЕТ ФАЛКОНСА У ЊУКАСЛУ

НЕПРОБОЈНА:Одбрана Фалконса зауставља аријера Тулона Лука Рунија.
НЕПРОБОЈНА:Одбрана Фалконса зауставља аријера Тулона Лука Рунија.

У вечерашњим утакмицама којима је одпочело треће коло Челинџ купа енглески тимови били су успешнији од француских. Можда победа Сејл Шакса 29:14 (29:7) на гостовању Ажени у није толико изненађење али дефинитвно јесте тријумф Њукасл Фалконса 6:3 (0:0) у дуелу с са Тулоном. Преосталих осам мечева другог по квалитету клубског такмичења Европе играће се за дане викенда.

Један од најбогатијих клубова Француске, самим тим и Старог континента све што је успео да уграби против последњег тима са табеле енглеског Премијершипа је био бонус бод за пораз мањи од седам поена разлике. Веома јак ветар у Њукаслу, онемогућио је изузетно плаћене звезде Тулона да покажу шта умеју.

Какви су били услови за игру на терену стадиона Кингстон парк најбоље осликава резултат после првих 40 минута игре. У наставку меча трећу победу Соколовима у Челинџ купу донела су два прецизна ударца из казне Џимија Гуперта од којих је други био право умеће обзиром да је изведен са 50 метара у већ поменутим условима.

ИВОЈЕВАО ПОБЕДУ ФАЛКОНСИМА: Џими Гуперт.
ИВОЈЕВАО ПОБЕДУ ФАЛКОНСИМА: Џими Гуперт.

Можда би исход био другачији да се главни стратег Тулона, бивши селектор Француске и министар спорта Републике Бернар Лапорте одлучио да у игру убаци дугогодишње играча Фалконса и златног дечка енглеског рагбија Џониа Вилкинсона који ипак остао на клупи. Овако, једине поене за клуб са Азурне обале је постигао Џонијев заменик Жулијен Думора.

Сејл Шаркси су одрадили посао у првом полувремену када су осигурали бонус бод есејима Џејмса Гаскела, Марка Џонса, Ричија Вернона и Лутера Бурела. Отварач Ајкула Ник Меклиод је погодио три претварања и казну док је Ажен избегао бруку у полагањима Дамијена Лахаража, Пета О` Конора и трансформацијама Валентина Курена.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Вечерас:

ЊУКАСЛ ФАЛКОНС – ТУЛОН 6:3 (0:0), група 2

АЖЕН – СЕЈЛ ШАРКС 14:29 (7:29), група 5

Сутра:

ПЕРПИЊАН – КАВАЛИЕРИ, група 4

Субота, 10. децембар

РОВИГО – БОРДО, група 3

КРОЦИЈАТИ – СТАД ФРАНС, група 1

ВА ВИЉА – БРИВ, група 5

ЛИОН – ПЕТРАРКА ПАДОВА, група 2

БАЈОН – ЛОНДОН ВОСПС, група 3

Недеља, 11. децембар:

БУКУРЕШТ ВУЛВС – ВУСТЕР ВОРИОРС, група 1

ЕКСЕТЕР ЧИФС – ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС, група 4

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.