БРК СЕ УЧТВРСТИО НА ЧЕЛУ ТАБЕЛЕ ГРУПЕ КОЈА ДАЈЕ ШАМПИОНА СРБИЈЕ

МОМЦИ БЕОГРАДСКОГ РАГБИ КЛУБА
МОМЦИ БЕОГРАДСКОГ РАГБИ КЛУБА

После треће овосезонске победе, оставарене у трећем колу групе А сениорског Првенства Србије, Београдски рагби клуб се учврстио на првом месту табеле. Џивџани имају тренутно 13 поена а другопласирани Победник је до сада освојио само један бод. Ова слика није реална јер је шампион одиграо сам једу утакмицу у досадашњем току сесењег дела сезоне. С друге стране, други тим Победника је убедљив у групи Б. У сва три меча забележили су све три победе.

Без обзира што су одиграна само три кола у групи која даје шампиона Србије од укупно осам, колико ће их се одиграти, из ове перспективе чини се да ће Београдски рагби клуб први сттићи до циља. У три меча три пута су славили. Два пута су савладали Партизан и једном Победника који је и ове сезоне фаворит за одбрану титуле. Џивџани имају 13 бодова и сугурно ће бити јесењи шампиони. Једино да Победник оствари сва три тријумфа до краја јесењег дела али уз победе са бонус бодовима а да при томе не дозволи рагбистима са Аде ни губитнички бонус поенм она можда могу да помрсе рачуне бившим Ројалистима.

У ДОБРОЈ ФОРМИ: Рагбисти са Аде Циганлије
У ДОБРОЈ ФОРМИ: Рагбисти са Аде Циганлије

Све недоумице решиће меч овог викенда у коме ће момци с Аде поново укрстити копља са прваком државе. У претходном дуелу успели су да надиграју шампиона а ако то учине и на крају ове недеље, не само да им се смеши јесења титула првака, већ ће за јоту бити ближи круни намењеној најбољем тиму Србије.

У другој лиги, односно, групи Б, практично, ништа ново. Други тим Победника поново доказује доминацију али оно што је битно, тимови поупт Крушевца, бившег Жаркова, данашњег Балканског комарца и новосадске Војоводине, могу да се носе раме уз раме са равнима себи.

Многи су говорили да екипама попут поменутих, и није најољи избор да играју против момка који су елита Србије и губе са 80 и више разлике, због чега је и формирана група Б сениорсог првенства Србије. Моје лично мишљење је да ако не играш са најбољима, не можеш да достигнеш нихов ниво, али добро. Има оних у који су задужени да брину за то, уз то, и плаћени су да брину о српском рагбију. Можда ће им неко, поред Бога, исплатити рачуне за неуспехе или успехе нашег рагбија.

У групи Б ситуација јасна. Други тим Победниа је далеко испред свих. То су доказали и овог викенда када су на Звездари бацили на ножице и Балканског комарца. Момци базирани на Бањици су дошли на Звездару са свега 13 играча али по Пропозицијама такмичења, члан девет Рагби савеза Србије прописује да се може одиграти утакмица са онолико играча колико их има или гост или домаћин, али да она екипа која нема довољан број играча се може борити само за један бод, што је Победник 2 и учинио, односно освио један бод док их је Балканском комарцу, и поред убедљивог пораза, приплао три.

Многи су можда и критици овакве одлуе али она пружа могућност тимовима и клубовима који се развијају да пронађу себе а не као на пример пороше године, да се дисквалификују екипе који нису на време платили службена лица.

Оно што је битно је да је рагби почео у већој мери да се игра на просторима Србије, што је, вероватно и био циљ.

Јован Бајић

ТАБЕЛА ГРУПЕ А ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

[table “44” not found /]

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

[table “42” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.