ВАИКАТО ЗАДРЖАО МЕМОРИЈАЛНИ ТРОФЕЈ РАЈАН ВИЛЕР

ЗАБЕЛЕЖИЛИ ТРИЈУМФ: Семиси Масирева у продору против Таранакија
ЗАБЕЛЕЖИЛИ ТРИЈУМФ: Семиси Масирева у продору против Таранакија

У последњој утакмици сезоне 2013 у оквиру трећег дана деветог кола Првенства провинција Новог Зеланда рагбисти Ваиката су се на одличан начин опростили од домаће публике. Пред нажалост, готово празним трибинима стадиона Ваикато у Хамилтону, Мулуси су победили комшијски Таранаки 22:14 (15:0) чиме су одбранили и задржали меморијални трофеј Рајан Вилер за који се две провиниције боре сваке године у оквиру ИТМ купа од 2000.

Рајан Вилер је играо за ове провининције у току своје каријере. Предао је живот починивши самоубиство пре 13 лета.

После почетне иницијативе Таранакија домаћини су дошли до лопте и направили петнаестак фаза. Из рака лопту је покупио Бред Вебер, направио инициони продор, оф лоудом проиграо Џексона Вилсона коме је преостало само да се баци у есеј простор. Трент Рената који је казненим ударцем нешто раније отворио рачун Ваиката није био успешан за додатна два поена из трансформације.

ДИРЕКТНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

У 32. минуту Мулуси су имали још једну изгледну шансу за поентирање али је Семиси Масарева био пребрз и за своје саиграче који нису успели да га стигну. Сви сем демија али је кошаркашки пас левог крила ка Бреду Веберу био прејак.

Пред крај полувремена у акцији која је обећавала поене Џеред Хоеата је оборио противника који је ишао да поклопи лоту а главни судија меча Шејн Мек Дермот му је сасвим оправдано показао жути картон и досудио казнени есеј за Мулусе.

Већ у другом минуту наставка Ваикато је искористио играча више. У акцији играча дојагонале лопта је стигла до Сема Кристија који је постигао трећи есеј за домаће. Ни тог пута Тренту Ренати није било тешко да буде прецизан из претварања после продора отварача.

Када се играч друге линије вратио на терен Таранаки је успео поново да консолидује редове и поентира. У сам угао есеј простора лопту је положио Сета Таманивалу а Андре Тејлор био прецизан са готово аут линије из трансформације.

Крило које игра на многим позицијама у дијагонали за Супер 15 франшизу Хурикејнс из Велингтона нешто касније је сам постигао есеј и поново био успешан из претварања чиме су се гости приближли на осам разлике. До краја сусрета ни једна од екипа није пронашла начин да опет покреене семафор чиме се Ваикато тријумфом практично оствареним у првих 40. минута опростио од малобројне публике која се окупила на стадиону.

ВАИКАТО – ТАРАНАКИ22 14: (15:0)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 1.500

Главни судија: Шејм Мек Дермот (Беј оф Пленти)

Помоћници: Демијен Ботервеј (Ваикато), Мајк Винтер (Ваикато)

Судија у ТВ студију: ()

ВАИКАТО: Тоби Смит, Бајден Мичел, Бен Тамеифуна, Вету Даглас, Сем Килгор, Рој Грајс, Зек Хонек, Брет Вебер, Сем Кристи, Семиси Масарева, Џексон Вилсон, Саве Токула, Кајлем О` Донел, Трент Рената

Венс Елиот, Пол Ало Емиле, Џош Тајрел, Зејн Канели, Џоно Амстронг, Варенуи Хавера, Џое Перавити

ЕСЕЈИ: Џексон Вилсон (19`), казнени (33`), Сем Кристи (41`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Трент Рената (34`, 42`)

КАЗНЕ: Трент Рената (9`)

ТАРАНАКИ: Карл Карлмичел, Тимо Тутаваха, Рајан Кукер, Џеред Хоеата, Џејмс Бродхурст, Кејн Барет, Даг Тетџинс, Бјелд Томсон, Крис Смајли, Данијел Брукс, Џексон Ормонд, Исаиа Туифуа, Сета Таманивалу, Андре Тејлор

Рис Маршал, Сионе Леа, Мајкл Кросвел, Берни Хол, Џејмисон Гисбон Парк, Фрејзер Климо, Опе Пелесеума

ЕСЕЈИ: Сета Таманивалу (56`), Андре Тејлор (62`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Андре Тејлор (57`, 63`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Џерад Хоеата (32`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.