ВАРАТАСИ ПРОБИЛИ ШТИТ КРУСЕЈДЕРСА

ПРВИ ПОРАЗ ПОСЛЕ 19 УТАКМИЦА: Фету Даглас у рукама Варатаса. ФОТО: Getty Images
ПРВИ ПОРАЗ ПОСЛЕ 19 УТАКМИЦА: Фету Даглас у рукама Варатаса. ФОТО: Getty Images

После 19 узастопних победа, тријумфални низ Крусједерса окончали су Варатаси који су у другој утакмици, другог дана шестог кола Супер рагбија у Сиднеју савладали момке из Крајстчрча 20:12 (15:7). У првом су Хурикенси били бољи од Стормерса 34:28 (15:21), касије су Лајонси тријумфовали против Санвулвса 37:24 (12:7), Шаркси против Ребелса 28:14 (16:14) док су Чифси остварили прву победу у сезони декласиравши Булсе у Преторији 56:20 (17:6).

Крусејдерси једноставно нису личили на себе у највећем граду Аустралије јер ништа нису приказали од препознатљиве игре коју красе тачна додавања, немилосрдност како у одбрани тако и у нападу. Томе је вероватно допринео изостанак двојице Ол блекса, креатора игре франшизе из Кантерберија Ричија Мо` унге и Скота Барета који су према договору и уговору са Рагби савеза Новог Зеланда, a све као пред припреме за Светски куп, морали да одморе.

Свакако не сме се изоставити чињеница су ипак пресудну улогу у поразу Крсташа сигурно имало врло добро издање домаћих који су пружили најбољу партију у досадашњем току сезоне чиме су прекинули рекордни низ победа у Супер рагбију.

Чинило се да ће Стормерси успети да изненаде Хурикејсне у главном граду Новог Зеланда али су домаћи ипак успели да консолидују редове и забележе победу 34:28 против Јужноафриканаца есејима Бена Меја, браће Барет Џордија и Барета, док је тријумфу са два полагања допринео Вес Гусен.

Коначно су навијачи Чифса после пет недеља мизерије имали разлога славље. Поглавице из Ваиката обрадовале су их првом победом у сезони и то оствареној на гостовању Булсима у Јужносј Африци.

Чифси су бацили на колена троструке шампионе Супер рагбија очаравајућом  игром у којој су се са по два есеја истакли Соломон Алаимало, Алекс Нанкивел и Броди Реталик, једном је лопту иза гол линије положио Те Тоироа Тахуриоранги. И капитен Поглавица Демијен Мек Кензи је имамо запажену улогу укњиживши 21 поена из шест трансформација и три казне.

Шаркси су успели да савладају веома борбене и добре Реблесе али је отпор тек сломљен у другом полувремену када су Роберт Ду Приз и Маказоле Мапимпи поентирали.

Сутра се игра последња утакмица шесте рунде такмичења најбољих клубова јужне хемисфере у којој ће копља укрстити Редси и Брамбиси на терену стадиона Ланг парк у Бризбејну.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – ХАЈЛЕНДЕРС 33:26 (15:13)

Данас:

ХАРИКЕЈНС – СТОРМЕРС 34:28 (15:21)

ВАРАТАС – КРУСЕЈДЕРС 20:12 (15:7)

САНВУЛВС – ЛАЈОНС 24:37(7:12)

БУЛС – ЧИФС 20:56 (6:17)

ШАКРС – РЕБЕЛС 28:14 (16:14)

Сутра:

РЕС – БРАМБИС

У шестом колу Супер рагбија слободни су: ХАГУАРЕС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.