ВЕЛИНГТОН ОСЛОБАЂА СУПЕР МОЋ СЕДМИЦЕ

ВЕЛИНГТОН ЗОВЕ!
ВЕЛИНГТОН ЗОВЕ!

У викенду пред нама очекује нас трећи по реду, први у 2016. турнир Светске серије Светског рагбија у рагбију седам који ће се у суботу и недељу одиграти на Регионалном стадиону у Велингтону. Рагби Озон имаће и ове године част и привилегију да Вас директно и ексклузивно извештава из главног града Новог Зеланда.

Најбољих 16 репрезентација света у дисциплини која ће за 200 дана у Рију вратити рагби у породицу олимпијских спортова, први пут ће у новој години укрстити копља у престоници Аотеарое.

Ол блекси који нису на најбољи начин започели 2016. обзиром да се налазе на седмом месту у генералном пласману, бране титулу освојену лане. У тиму домаћих седмичара дебитоваће два пута за редом шампион света у рагбију 15, шампион Супер рагбија, освајач Првенства провинција Новог Зеланда и освајач титуле шампиона Ен Ер Ела рагби лиге Сони Бил Вилијамс.

ПУБЛИКА НА ТРИБИНАМА
ПУБЛИКА НА ТРИБИНАМА

У тим Фиџија који је на челној позицији, вратиће се Семи Кунитани коме је потребан један есеј да обележи лични рекод од 50 постигнутих у Светској серији, док ће Јужна Африка бити ослабљена не играњем чак седморице стандардних првотимаца међу којима је и најбољи играч Серије за прошлу годину Вернер Кок.

Кенија ће се представити у Велингтону са најискуснијим саставом икад. Репрезентативци афричке селекције заједно имају одиграних 316 турнира, од којих ће сам Хемфри Кјанге одиграти 6о. јубиларни.

Општа је позната ствар да главни град Новог Зеланда за и око дана турнира постане права лудница. На терену Регионалног стадиона два дана ће се играти врхунски, најбољи рагби седам док је на трибинама другог највећег спортског објекта Аотреарое апсолутно карневалска атмосфера. Једини који нису у костимима и под маскама су званичници самог турнира и обезбеђење мада и ту се деси изузетак.

Када је таква ситуација на стадиону о око њега, можете само замислити какава је забава у граду.

Рагби Озон ће се потрудити да Вам на најбољи могући начин пренесе утиске и дешавања са турнира у Велингтону.

Јован Бајић

ГРУПЕ ТУРНИРА У ВЕЛИНГТОНУ

ГРУПА А

[table “69” not found /]

ГРУПА Б

[table “65” not found /]

ГРУПА Ц

[table “66” not found /]

ГРУПА Д

[table “72” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.