ВЕТЕРАНИ ПРОТРЕСЛИ СТАРЧЕВО

СТАРИ ВУКОВИ ПОНОВО НА ОКУПУ:ветерани Борца и Динбама.
СТАРИ ВУКОВИ ПОНОВО НА ОКУПУ:ветерани Борца и Динбама.

Протеклог викедна у Старчеву је одигран, сада већ традиционални турнир ветерана домаћег Борца и Динама из Панчева. Локални карактер догађаја „покварили“ су гости из Београда, односно „младићи“ Балканског комарца 35+, у преводу, Жаркова. Победник једнодевног догађаја били су ветерани Динама који су у првој утакмици савладали Борац 10:5 а нешто касније и „момке“ из предграђа српске престонице 5:0. У мечу за треће место Борац је био бољи од Балканског комарца 5:0.

МАЛО АКЦИЈЕ: Панчевци у нападу против Старчеваца.
МАЛО АКЦИЈЕ: Панчевци у нападу против Старчеваца.

Скуп времешних рагбиста поново је окупио велики број знатижељника али и истинских заљубљенка у рагби на стадиону Фудбалког клуба Борац у Старчеву који су евоцирали успомене на велико ривалство између Панчеваца и Старчеваца и наравно, Београђана.

ПОНОВО У СТАРЧЕВУ: Ветерани Жаркова на трибинама стадиона ФК Борац.
ПОНОВО У СТАРЧЕВУ: Ветерани Жаркова на трибинама стадиона ФК Борац.

Гости из Српске Атине, слободно се може констатовати, направили су велики успех савладавши први пут Старчевце на њиховом терену од како су сусрети комшија, наравно, они ветерански, поново заживели 2008. године. Интересантно је да је ветерански рагби на простору Србије протеклих деценија опстајао само на југу јужног Баната.

Нажалост, у последњих пар година, то су практично биле и једине рагби активности у Панчеву и Старчеву јер је сениорски, готово и сваки други рагби изчезао с леве обале Дунава.

И ИГРАЛИ У СТАРЧЕВУ: Жарковци у акцији против Динама.
И ИГРАЛИ У СТАРЧЕВУ: Жарковци у акцији против Динама.

Још једна позитивна ствар целокупног турнира је била и појава ветерана Жаркова, односно Балканског комарца 35+. Да је могуће покренути и организовати рагби у Београду за оне који су превалили 35. годину живота и тиме званично закрочили у ветеранске воде показали су „Жаркуловци“.  У Старчево их је дошло преко 35 и сигурно је да су се лепо провели.

Наравно, на сусретима ветерана, акценат је на дружењу и забави док је такмичарски део више ревијалног карактера. По правим ветеранским правилима победник сусрета је онај тим чији је просек година највећи али тешко је обуздати онај порив који тера играча макар био он и деценијама  ван такмичарске форме да оствари победу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.