ВИСОКИ НАПОН ВОЗИ ВАЛАБИСЕ

ОПТИМИСТИ ПРЕД ФИНАЛЕ: Дру Мичел и Мајкл Чеијка. ФОТО: Радоми Бајић
ОПТИМИСТИ ПРЕД ФИНАЛЕ: Дру Мичел и Мајкл Чеијка. ФОТО: Радоми Бајић

Уз звуке Тандертрека Еј Си – Ди Сија рагбисти Аустралије су данас на терену стадиона Твикенхем одрадили последњи тренинг пред финале Светског купа у Енглеској које ће сутра одиграти са љутим ривалима – Ол блексима. Деловали су опуштено али су агресивни звуци најпопуларнијег Ози бенда који су одзвањали од трибина и крова Храма рагбија одавали другачији утисак.

Пола сата после тренинга Валабиси су се појавили пред окупљеним новинарима у медија центру тик поред велелепног спортског здања. Обратили су им се тренер Мајкл Чеијка и Дру Мичел.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО С ТВИКЕНХЕМА: Радомир (десно) и Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО С ТВИКЕНХЕМА: Радомир (десно) и Јован Бајић

Једно од првих питања се односило на скорију историју сусрета две селекције обзиром да су у претпоследњем одмеравању снага Кенгури победили Ол блексе у Сиднеју и освојили Првенство четири нације и да ли су успели да се одморе од напорног ритма играња током Мондијала на шта је Мајкл Чеијка рекао:

Имали смо мало времена за одмор. Знамо да ће сутра бити изузетно тврд меч. Верујем да смо се припремили за утакмицу веома добро. Не само физички већ и ментално. Не значи много то што смо их добили недавно. Оно што је битно је да их добијемо сутра. Сутрашњих 80 минута су пресудни. Желимо сутра да их добијемо и да те успомене остану дуго у нашим сећањима.

Новинаре је интересовало да шта очекују какав ће бити сутрашњи дуел.

Ол блекси знају како да играју физички веома јаку утакмицу. Ја лично такође волим тај стил рагбија. Сигуран сам ће финале бити веома физички захтевно и да ће они желети да играју и тај стил игре али и ми ћемо. Наравно да је битно какве си спреме и као си припремљен за напор али је исто тако битно и оно што те покреће, оно што те вози – рекао ме Мајкл Чејка.

Дру Мичел се вратио у у крдо Кенгура после пар година одсуства и играња за Тулон у Француској с којим је поред титуле у домаћем првенству освојио и три наслова шампиона Европе. Представници медија су желели да чују да ли крило сматра да ли је на врхунцу каријере и да ли мисли да ће он и остала двојице из задње линије дијагонале имати прилику да постигну есеје у финалу:

Изузетна ми је част да сам поново део овог тима. По повратку у репрезентацију добио сам неке нове дужности. Не знам да ли сам сада у играчком врхунцу али радим све да будем и надам се да јесам. Ако будемо имали прилику за постизање есеја сигурно ћемо је искористити. Надам се да ће момци из скрама успети да нам обезбеде добре позиције и лопте за играње из који ћемо ми поентирати – рекао је Дру Мичел.

Хитроноги плавушан који је промешао одбрану Аргентине у полуфиналу и наместио трећи есеј Адаму Ешлију Куперу упитан је да ли вреднује Данијела Картера и Ричија Мек Коува.

Имамо велико поштовање према њима и према ономе што су учинили не само за новозеландски већ и за рагби на глобалном плану уопште. Обично после утакмице се увек поздравимо, попричамо али тога неће бити сутра пре финала – затворио је конференцију за штампу крило Аустралије Дру Мичел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.