ГЕТЛАНД ПРОЗВАО ОСПРЕЈСЕ

НИШТА МЕ НЕ СЛУШАЈУ: Ворен Гетланд.
НИШТА МЕ НЕ СЛУШАЈУ: Ворен Гетланд.

Да ситуација није таква каква јесте само у српском рагбију потвђује исповест главног стратега велшке репрезентације Ворена Гетланда који је изјавио да је разочаран односом региона који представља франшиза Оспрејс, базирана у Свонсију, према Рагби савезу Велса, окарактерисавши га као најразочаравајућу ствар од почетка његовог мандата.

Оспрејси, прошлогодишњи шампони Келтске лиге, једини представник Велса у плеј офу ове сезоне у такмичењу региона Шкотске, Ирске, Велса коме су се недавно прикњучили и представници Италије, годинам је снабдевао селекцију Змајева висококвалитетним играчима као што су Рајан Џонс, Адам Џонс, Алун Вин Џонс, Мајк Филипс, Џејмс Хук, Шејн Вилијамс, Ли Брн и други. И за предстојећи окршај са Барберијенсима у Кардифу на списку Гетланда налази се осам играча Оспрејса али новозеланђанин на клупи острвљана жели да сарадња буде на много већем нивоу и да како је навео:

Да престанемо да се ударамо главама и да незагорчавамо животе једни другима.

Бивши Ол Блек у разговору са новинарима емисије Би Би Сија Скрам фајв изјавио је следеће:

Ово је за мене нешто најразочаравајуће од како сам дошао у Велс. Знам да би сте волели да ми и Оспрејси, што би и требало да буде, имамо веома блиске везе. Знам да би требали уско да сарађујемо, да помажемо једни дригима у свим приликама. Нажалост, нисмо повезани на тај начин на који би ја лично волео да јесмо. Сарадња са Блузсима, Драгонсима и Скарлетсима је одлична али не знам из ког разлога није иста ситуација и са Оспрејсима. Идеално би било да функционишемо без проблема али можда ће се то изменити са предстојећим промена у структури тог клуба и осласком појединих играча у иностранство – закључио је Ворен Гетланд.

Неки извештаји указују да Опрејси и вешки савез имају другачије погледе на стил игре, припреме репрезентације и на новчане исносе којим би врхунски играчи остали у својим клубовима.

На другој страни, први човек франшизе Роџер Блит мисли да је веза са Савезом веома јака.

Запањила ме је Воренова изјава. Увек сам сматрао да имамо јако добру сарадњу.

ВИДОВЊАК: Скот Џонсон.
ВИДОВЊАК: Скот Џонсон.

Допринос који смо дали Савезу у протеклих пар годона свима је познат тако да су ми коментари ове врсте прилично мистични. Редовно нам у посете долазе тренери националне селекције. Робин Мекбрид је често код нас као и Нил Џенкинс. Нажалост, исто то не могу да кажем и за Ворена Гетланда који нас је посетио само два, три пута од како је Скот Џонсон постао наш главни тренер.

Случајно или не најпознатији рагби клуб на свету Барберијанси као тренера своје екипе за суботњу утакмицу на стадиону Миленијум у Кардифу против Велса, чиме званично почињу припреме Змајева за Мондјал на Новом Зеланду, именовали су управо Аустралијанца са клупе Оспрејса.  Скот Џонсон је био члан тренерсог тима Велса на Светском првенству 2003. године под командом сада главног стратега Ол блекса Грахама Хенрија. Чувена је изјава, тачније предвиђање Џонсона у истој емисији Би Би Сија у којој се иповедио Ворен Гетланд од пре осам година. Тада је Скот, после освајња Вуден спуна у Купу шест нација рекао да ће Велс за две године завршити исто такмичњење Грен слемом што се и обистинило 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.