ГРЕШКА ВЕЛШАНЕ КОШТАЛА ИСТОРИЈСКЕ ПОБЕДЕ У ЈУЖНОЈ АФРИЦИ

ОЧАЈ И ОЛАКШАЊЕ: Змајеви тугују за пропуштеним док Спринкгбокси честитају међусобно тријумф
ОЧАЈ И ОЛАКШАЊЕ: Змајеви тугују за пропуштеним док Спринкгбокси честитају међусобно тријумф

Казнени есеј који је скривио Лиам Вилијамс над Корнелон Хендриксом ушавши у крило Јужне Африке бодичеком, односно, само раменом, омогућио је веома једноставну трансформацију Морнеу Стејну, што је коштало Велс пораза 31:30 (17:14). Непромишљеним гестом, аријер је онемогућио Змајеве да остваре први тријумф против Спрингбокса на југу Црног континента.

Велшани су били никад ближе историјској победи. Од када посећују јужну хемисферу, ни једном нису успели да победе Јужноафриканце на њиховом терену. Гости чак у једном тренутку, тачније, у 23. минуту, су имали предност и од 17 поена ралике, али су Спригбокси показали карактер и у последњих десет минута успели да направе преокрет, поведу први пут на мечу поменутим претварањем Морне Стејна и сломе срца Келта.

Да је Лиам Вилијамс чак и пустио Корнела Хендрекса да постигне есеј, отварачу Јужне Африке би било веома компликовано да изведе одлучујуће претварање јер би било са аут линије. Овако, оправдано је Стив Волш свирао казнени есеј између статива и олакшао посао Стејну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.