ГРУЗИЈА ПРУЖИЛА ДОСТОЈАН ОТПОР НОВОМ ЗЕЛАНДУ

ПОСТИГАО ПРВИ ЕСЕЈ ПРОТИВ ЛЕЛОСА: Ваисаке Хахоло у продору на данашњем мечу
ПОСТИГАО ПРВИ ЕСЕЈ ПРОТИВ ЛЕЛОСА: Ваисаке Хахоло у продору против Грузијаца

У јединој утакмици трећег дана, трећег кола Светског купа, Грузија се храбро борила на терену стадиона Миленијум у Кардифу против шампиона света, у оквиру групе Ц. Ипак, неоспорни квалитет је био на страни Новозелнђана који су и поред много грешака и великог притиска ривала, остварили тријумф 43:10 (22:10) и тиме постала друга репрезентација која је обезбедила учешће у четвртфиналу на Мондијалу у Енгелској.

Ол блекси су обезбедили бонус бод још у првом полувремену а рачун је отворио Ваисаке Нахоло есејем већ у другом минуту меча. У својој другој утакмици за државни тим, млади Фиџијанац на крилу Новог Зеланда је примио лопту на 40 метара од своје гол линије и готово нетакнуто испринтао до есеја Грузије. Џулијен Савеа је завршио сусрет као хет трик јунак.

Оно што сигурно не радује навијаче на Аотеарои су грешке које су њихови љубимци правили у дуелу са храбрим Грузијцима. Приликом додавања Ол блекси су их направили невероватних 19. Данијел Картер је промашио четити од седам шутева на гол што у утакмицама нокаут фазе које следе их може коштати титуле шампиона света коју планирају да одбране у следећих месец дана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.