ДАБЛИН ОТВАРА ДРУГО КОЛО ПРВЕНСТВА ШЕСТ НАЦИЈА

ДЕТАЉ С ДУЕЛА ИРАЦА И ФРАНЦУЗА У СЕН ДЕНИЈУ
ДЕТАЉ С ДУЕЛА ИРАЦА И ФРАНЦУЗА У СЕН ДЕНИЈУ

Нема предаха на европском фронту. Елитне репрезентације Старог континента настављају борбу за наслов шампиона Првенства шест нација. Ирци – браниоци титуле, данас ће угостити Французе на Ленсдаун роуду у Даблину, док ће нешто касније у Лондону на Твикенхену Енглези дочекати Италијане. Недеља је резервисана за окршај келтске браће у Единбургу, односно за дуел Шкотске и Велса.

После прве рунде Првенства шест нација три селекције су остале у игри да освоје турнир Грен слемом, односно, победама против свих противника. То су Енглези који не би требали да имају већих проблема у савладавању препреке ка коначном циљу у виду рагбиста Италије, поготово ако се има на уму да су их лане декласирали у Риму 52:11. Друге две селекције су Ирска и Француска после чијег директног дуела у Даблину, а у евентуалном најављеном тријумфу Црвених ружа у Лондону, остају само два табора у битци за Грен слем.

У претходном окршају Ираца и Француза, рагбисти са Смарагдног острва су победом 22:20 у Сен Денију у последњем колу прошлогодишњег турнира, освојили Првенство шест нација, први пут после 2009. Прошле суботе су славили у Риму против Италије 26:3 али резултат није осликао праву слику са терена Олимпијског стадиона Вечног града.

Вечерас им долазе рехабилитовани Французи бољим играма у Тест серији крајем године у односу на катастрофално издање престижног друштва европских великана лане. Пре недељу дана су успели да надмаше све боље Шкоте на стадиону Француска 15:8 и са сигурно доста самопоуздања долазе на Ленсдаун роуд.

У келтском двобоју у Единбургу требао би да нас очекује добар рагби без обзира на поразе обе екипе у претходном колу. Шкоти под Верном Котером играју све боље али ни момци Ворена Гетлана, још једног Новозеланђанина ка клупи европских селекција,  у овом случају Велшана нису отписани. И 2013. су започели кампању поразом у првом колу, такође на свом терену али су на крају такмичења подигли трофеј.

У претходном сусрету две селекције Велс је разбио Шкотску 51:3 у Кардуифу. Шкоти су последњи пут савладали Велшане 2007. на Марејфилду у Единбургу 21:9.

ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ШЕСТ НАЦИЈА

Данас:

ИРСКА – ФРАНЦУСКА, Ленсдаун Роуд – Даблин

ЕНГЛЕСКА – ИТАЛИЈА, Твикенхем – Лондон

Сутра:

ШКОТСКА – ВЕКС, Марејфилд – Единбург

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.