ИЗВРШАВАЊЕ ЗАОСТАЛИХ ОБАВЕЗА

(КОНАЧНО) ДОЧЕКУЈУ ПАНЧЕВЦЕ: Ројалисти (жути дресови) у акцији
(КОНАЧНО) ДОЧЕКУЈУ ПАНЧЕВЦЕ: Ројалисти (жути дресови) у акцији

Протекле недеље одигране су утакмице седмог кола Првенства Србије чиме је спуштена завеса на јесењи део сезоне. Ипак, последњу реч имаће клубови који нису у потпуности испунили своје такмичарске обавезе. На захтев Смедереваца одложена је утакмица другог кола Партизан – Гвоздена тврђава, тај меч ће се одиграти данас на терену поред старе Железаре од 13 часова. Сат касније Краљевски београдски рагби клуб и Динамо урадиће оно што су требали да ураде у шестој рунди првенствене борбе, тачније, одмериће снаге на Ади Циганлији.

Партизан је апсолутни фаворит у окршају с момцима из престолнице Ђураћа Бранковића и једино питање које се поставља је с коликом ће предности окончати сусрет у Смедереву. Пре седам дана црно-бели су савладали Жарково 61:8 али имали су доста потешкоћа да наметну ривалу своу игру. У једном тренутку Жарковчани су и водили што указује на поједине слабости у механизму Парног ваљка. На играчима нашег најтрофејнијег клуба  је да на последњој утакмици у 2010. покажу своје знање и умеће с лоптом јајастог облика.

По календару такмичења било је планирано да Краљевски београдски рагби клуб и Динамо пре месец дана укрсте колља у оквиру шестог кола. Међутим, Панчевци се нису појавили на Ади Циганлији због трзавица на релацији управа-тренер-играчи које су озбиљно претиле да поново угасе сениорски тим. Ипак, Дивљи вепрови су успели делимично да консолидују своје крдо а у којој је то мери показаће данас на рагби терену Београдског мора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.