ДРУГИ ПОРАЗ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ У НЕДЕЉУ ДАНА

ДЕТАЉ С МЕЧА У ДАБЛИНУ: Ситивени Сививату обара резервног талонера Леинстера Шона Кронина.
ДЕТАЉ С МЕЧА У ДАБЛИНУ: Ситивени Сививату обара резервног талонера Леинстера Шона Кронина.

Троструки шампион Старог континента који је освајао титулу првака последње две године за редом, после 17 мечева без пораза доживео је и други неуспех у такмичењу у размаку од недељу дана. Као и у претходном тако и у овом, четвртом колу Европског рагби купа, бољи од Леинстера су били рагбисти Клермона који су славили у Даблину 28:21 (16:6).

Момци клуба којег је за своје раднике у фабрици гума основао Марсел Мишелин пре 102. године били су толико доминантни да су средином другог полувремена имали вођсво 25:9. Међутим, Леинстер је есејима Шејна Џенингса и Фергуса Мек Фадена у завршници сусрета успео да изчупа бонус бод који их је оставио у животу у борби за пласман у нокаут фазу. Једино полагање Клермона на утакмици било је дело Веслија Фофане док је Моргана Пара који је имао само један промашај из девет покушаја, постигао 23 поена из трансформације и осам казни.

ПОКУШАЈ ПРОДОРА: Ману Самоа Туилаги у контакту с Италијанима.
ПОКУШАЈ ПРОДОРА: Ману Самоа Туилаги у контакту с Италијанима.

Интересантно је да је енглески и европски гигант на једвите јаде избегао позар у Тревизу од Бенетона којег је свега недељу дана раније декласирао на свом терену. У правој драми виђеној на северу Италије где су досуђена два казнена есеја, по један на обе стране, бруке Лестер Тајгерсе је спасао Џорџ Форд три минута пред крај меча трансформисавши „поклон“ судије упакован обарањем мелеа од стране домаћина испред сопствене гол линије.

Наравно, настављен је и тренд освета. Сеинтси који су били поражени у претходном колу у Нортхемптон од Алстера, постали су прва екипа која је савладала Протестанте на европској сцени на њиховом Рејвенхилу у Белфасту после више од четири године. Поене за победу Светаца још у првом полувремену постигли су Џи Џеј Ван Велц есејем и Стив Мајлер претварањем и казном.

УБЕДЉИВИ: Том Гест у нападу против Зебри.
УБЕДЉИВИ: Том Гест у нападу против Зебри.

Најубедљивији другог дана, четвртог викенда клубског првенства Европе били су Харлеквиниси који су на терену стадиона Твикенхем Спут у Лондону декласирали италијанског представника Зебре 53:5 (20:5). Шампиони Енглеске су шест пута положили лопту иза гол линије у гостију а главни арбитар сусрета је досудио и казнени есеј против Зебри које су у првом полувремену почансо поентирале преко аријера Руђера Тревисана.

Изненађење су приредили Оспрејси победивши у Свонсију Тулуз 17:6 (9:6) чиме је додатно закомпликована ситуација у групи 2 где су још Тајгерси и Бенетон.

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТОГ КОЛА ЕВРОПСКОГ РАГБИ КУПА

Данас:

ОСПРЕЈС – ТУЛУЗ 17:6 (9:6), група 2

БЕНЕТОН ТРЕВИЗО – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 13:14 (10:7), група 2

ХАРЛЕКВИНС – ЗЕБРЕ 53:5 (20:5), група 3

ЕКСЕТЕР ЧИФС – ТЛАЛЕТЛИ СКАРЛЕТС 30:20 (20:13), група 5

ЛЕИНСТЕР – КЛЕРМОН 21:28 (6:16), група 5

АЛСТЕР – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС 9:10 (6:10), група 4

МОНПЕЉЕ – КАРДИФ БЛУЗС 34:21 (17:8), група 6

Сутра:

КАСТР ОЛИМПИК – ГЛАЗГОВ ВОРИОРС, група 4

САРАЦЕНС – МАНСТЕР, група 1

ТУЛОН – СЕЈЛ ШАРКС, група 6

Синоћ:

ЕДИНБУРГ – РАСИНГ МЕТРО 92 3:15 (3:6), група 1

БИАРИЦ ОЛИМПИК – КОНЕХТ 17:0 (10:0), група 3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.