ЕВРОПСКА ФИНАЛА ПОМЕРЕНА У ДАБЛИН

НИШТА ОД МЕЧЕВА ЗА ТИТУЛЕ НА ТОТЕНХЕМУ: стадиону Хотспурса

Финале Купа шампиона и Челинџ купа следеће године је требало да се одигра на стадиону Тотенхем Хотспур у Лондону. Међутим, одлучено је да се утакмице за пехар два престижна клупска такмичења Европе ипак одрже у Даблину на стадиону Ленсдаун роуд.

До промене одлуке је дошло када се установило да ће фудбалска сезона 2022-2023. у енглеском Премијершипу окончати касније због Стевстког купа у фудбалу у Катару ове године чиме је спортско здање Тотенхем Хотспур истоименог лондонског клуба постало недоступно. Иначе, стадион Спурса је са капацитетоm 62.850 места за седење трећи највећи фудбалски стадион у Енглеској.

Увиведвши чињенице и дозвавши се памети, челници елитног европског клупског рагбија одлучили су да се финале Купа шампиона и Челинџ купа које је заказано за 19., односно 20. мај 2023. одржи у Даблину. Тиме ће чувени стадион Ленсдаун роуд поново, четврти пут, угостити најбоље клубове за титулу првака Старог континента. До сада су се финала игралала у Даблину 1999., 2003. и 2013.

Овог викенда, у суботу 28. маја, играће се финале Купа шампиона за сезону 2021/2022. у Марсељу на стадиону Веледром између француског Ла Рошела и ирског Леинстера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.