ЕНГЛЕСКИЊЕ ИЗНЕНАДИЛЕ НОВОЗЕЛАНЂАНКЕ

ИГРАЧИЦА УТАКМИЦЕ, ЕМИЛИ СКАРЕТ У ПОБЕДОНОСНОМ ПРОДОРУ КРОЗ РЕДОВЕ НОВОГ ЗЕЛАНДА
ИГРАЧИЦА УТАКМИЦЕ, ЕМИЛИ СКАРЕТ У ПОБЕДОНОСНОМ ПРОДОРУ КРОЗ РЕДОВЕ НОВОГ ЗЕЛАНДА

У утакмици одиграној на стадиону Твикенхем у Лондону стартовала је Јесења серија од три сусрета припадница лепшег пола Енглеске и Новог Зеланда. Домаће су оствариле победу 10:0 (7:0) против светских шампионки есејем Маргарет Алфонси постигнутим у 30. минуту и трансформацијом и дроп голом капитена Енглеске Кети Меклејн.

Меч на храму рагбија одигран је после победе Аустралије над Барберијансима и први је Енглескиња и Новозеланђанки после финала Мондијала за жене које је одиграно пре 14 месеци на Твикенхем Ступу када су Блек фернси освојиле четврту узастопну титулу светских шампионки.

ВИКТОРИЈА ГРАНТ У АКЦИЈИ
ВИКТОРИЈА ГРАНТ У АКЦИЈИ

Иако важе за слабији пол рагбисткиње ће одиграти преостала два сусрета у распону од свега седам дана, односно три меча за осам дана рачунајући и вечерашњи. Други тест је заказан за 29. новембар на терену Рагби фудбал клуба Ешер у истоименом градићу на југоистоку Енглеске као и трећи који ће се играти 3. децембра.

Јесења серија од три утакмице између Енглескиња и Новозеланђанки стартовала је ове године у циљу развоја женског рагбија и уговорено је да ће се игарти и 2012, 2013. као увертира и припрема за седмо светско првенство за жене које ће се одржати 2014. у Француској. Блек фернси између два светска првенства одиграле су само једну утакмицу и изгубиле је управо од Енглеске, такође на Твинкенхему после меча јачих полова 2009.

КЕЈСИ РОБЕРТСОН ПОКУШАВА ДА ПРОЂЕ МАРГАРЕТ АЛФОНСИ
КЕЈСИ РОБЕРТСОН У ДУЕЛУ С МАРГАРЕТ АЛФОНСИ

Међутим, то није спречило рагбисткиње у црном да у финалу прошлогодишњег Светског првенства у сред Лондона наставе домицаију у мондијалским оквирима и победе Енглеску 13:10. То је био трећи узастопни пораз Енглеске у финалима светских првенства од Новозеланђанки које су на Твикенхем Ступу претходног септембра постале владарке планете четврти пут за редом.

Енглескиње су вечерас нанеле тек четврти пораз Блек фернсима. Први су претрпеле од Сједињених Америчких Држава у полуфиналу првог Светског првенства за жене одиграног 1991. године у Велсу. Преостала три су од Црвених ружа. Први на свом терену су искусиле 16. јуна 2001. на стадоину Норт Харбура у Албанију када је било 22:17 за гошће. Други од Енглеске, трећи у истори резултатом 10:3 је уследио на поменутом мечу на Твикенхему 21. новембра 2009. а последњи, за сада, су доживеле вечарс.

ВИКТОРИЈА ГРАНТ ПРОЛАЗИ ЕМИ СКАРЕТ
ВИКТОРИЈА ГРАНТ ПРОЛАЗИ ЕМИ СКАРЕТ

ЕНГЛЕСКА – НОВИ ЗЕЛАНД 10:0 (7:0)

Стадион Твикенхем у Лондону.

Гледалаца: 25.000.

Главни судија: Стиви Ли.

Помоћници: Клара Денијелс, Дарлин Чепмен.

ЕНГЛЕСКА: Рошел Кларк, Викторија Флетвуд, Софи Хемимг, Ровена Брнфилд, Тамара Тејлор, Ребека Есекс, Маргарет Алфонси, Сара Хантер, Ла Тоја Мејсон, Кети Меклејн, Михаела Станифорд, Кимберли Оливер, Емили Скарат, Кетрин Мерчент, Данијел Вотерман.

Еми Тарнер, Лаура Кејтс, Марли Пекер, Александра Метјуз, Наташа Хант, Рашел Буфорд, Кеј Вилсон.

ЕСЕЈ: Маргарет Алфонси (30`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Кети Меклејн (31`).

ДРОП ГОЛ: Кети Меклејн (58`).

ЧУВЕНА ХАКА У ИЗВОЂЕЊУ ДАМА
ЧУВЕНА ХАКА У ИЗВОЂЕЊУ ДАМА

НОВИ ЗЕЛАНД: Кетлин Вилтон, Фиаоо Фаамаусили, Мел Бусман, Вита Робинсон, Елиосе Блеквил, Аманда Марфи, Џастин Лавеа, Кејси Робертсон, Ема Јенсен, Ребека Махуни, Рене Виклиф, Амириа Руле, Кели Бреизер, Шакира Бекер, Викторија Грант.

Карина Пенетито, Дорис Тауфатеау, Равина Еверит, Ароха Севиџ, Кендра Куксеџ, Тереза Те Тамаки, Хејзел Тубић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.