ЗАГРЕВАЈУ СЕ ФРАНШИЗЕ СУПЕР РАГБИЈА

ДЕБИТОВАО У ДРЕСУ БЛУЗСА: Бенџи Маршал у продору против Хурикејнса
ДЕБИТОВАО У ДРЕСУ БЛУЗСА: Бенџи Маршал у продору против Хурикејнса

У дане викенда одиграна је још једна рунда припремних утакмица пред старт нове сезоне Супер рагбија. Интересантно је да је у њима, неколико играча врхунске класе одиграло прве утакмице за своје тимове после пауза проузрокованих разним разлозима а неки су и дебитовали попут Бенџија Маршала у дресу Блузса. Интересантно је да су сви тимови за које су играли повратници претрпели поразе.

Супер звезда рагби лиге, легенда Вест Тајгера за које је играо читаву деценију, капитен Новог Зеланда у коду са 13 играча на терену с којим је био светски шампион 2008. и освојито Куп четири нације 2010., одиграо је добрих 40 минута уније, у мечу који је се састојао од три полувремена од по 20 минута, први пут после више од десет година. Без обзира на добро издање Бенџија Маршала на позицији отварача, Блузси су изгубили 38:35 од Хурикејнса на терену Меморијал парка у Матерсону, недалеко од Велингтона.

У поразу 15:11 Брамбиса у Квинстауну од Хурикејнса Дејвид Покок је поново виђен на терену и у акцији. Крилни играч треће линије скрама Аустралије је одиграо 40. минута за проплосезонске финалисте, што му је био први рагби после више од десет месеци паузе проузроковане повредом колена. Пет Мекејб бије имало толико среће као Покок у његовом повратку после повреде врата јер је добио ударац у главу због којег је морао да напусти игру.

Икона Јужне Африке и Булса Виктор Матфилд после качења копачки о клин по завршетку Мондијала на Новом Зеланду 2011., одлучио је да их скине, очити и намаже, поново обује и помогне франшизи у којој је до сада био помоћни тренер. Играч друге линије скрама је засијао старим слајем на стадиону Питер Мокаба у Полокванеу али су Стормерси ипак славили 26:19.

РЕЗУЛТАТИ ПРИПРЕМНИХ УТАКМИЦА ПРЕД СУПЕР РАГБИ

ХАЈЛЕНДЕРС – БРАМБИС 15:11

ВАРАТАС – МЕЛБУРН РЕБЕЛС 28:33

БУЛС – СТОРМЕРС 19:26

САУТЕРН КИНГС – ЛАЈОНС 12:19

ПУМАС – ЧИТАС 6:31

КРУСЕЈДЕРС – КНАЈТС (други тим Крусејдерса) 67:5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.