ЗВЕЗДА СЛАВИЛА У ДЕРБИЈУ

ОСТАЛИ КРАТКИХ РУКАВА: аријер Партизана Игор Дејановић бежи Александру Ђорђевићу. ФОТО: Вања Бејин
ОСТАЛИ КРАТКИХ РУКАВА: аријер Партизана Игор Дејановић бежи Александру Ђорђевићу. ФОТО: Вања Бејин

Група А сениорског Првенства Србије стартовала је дербијем у којем је Партизан на терену Београдског рагби клуба црвена звезда био домаћин управо црвено – белима. За разлику од фудбалера, рагбисти Звезде су заслужено славили, оправдаши улогу фаворита пред меч, и тријумфом 16:3 (3:3) против екипе из Хумске 1 започели одбрану титуле шампиона.

Млада екипа Партизана, потпомогнута неколицином искуснијих играча, и прекаљеним Сашом Ђукићем који и даље игра на завидном нивоу без обзира што гази 46. годину живота, заиста је пружила достојан отпор момцима са Аде. Тиме је Парни ваљак доказао да преузимање Купа Србије, тријумфом у финалу управо против Звезде, није била случајност, већ наговештај бољих дана за клуб са Топчидерског брда.

Можда би црно – бели извукли повољнији исход меча да нису били ослабљени неиграњем Шошића, Андрића и Бајића. Сва тројица су одсуствовала због идентичне повреде, прелома руке. Неки су је “зарадили” на припремном мечу против Арсенала у Црној Гори, а неки на тренингу.

Ипак, поменуте чињенице никако не споре победу црвено – белих. Да је Звезда боље играла сведочи податак да је половину првог полувремена играла са играчем мање, због жутих картона Марка Јоксимовића и Александра Ђорђевића.

Чак су у периоду од три минута били са свега тринаесторицом на терену јер је на клупу за кажњене Марко Јоксимовић због високог обарања морао да оде у 10. где му се придружио Александар Ђорђевић у 17.

И поред бројчане предности у људству, Парни ваљак није успео да је претвори у вођство. Нису искористили доминацију у затвореном мелеу, као ни шансе које су стварали у дијагонали. Једноставно, недостајао је завршни пас који би материјализовао предност стварану у поменутим сегментима игре.

Звезда је прва повела казненим ударцем Бориса Мартића у 6. минуту.

Партизан је изједначио у 11. прецизним шутем на гол Ђорђа Прерадојевића после казне коју је скривио Марко Јоксимовић и због које је био ван игре 10 минута.

Почетком другог полувремена Звезда је бљеснула. После соло продора Николе Арсића пао је први есеј. Полагање саиграча који је однедавно пребачен из дијагонале у меле, трансформисао је Борис Мартић за предност 10:3.

Чеп скрама црвено – белих је поново био прецизан из казненог ударца и у 50. минуту а у последњем сусрета, је такође из казне, оверио тријумф Београдског рагби клуба црвена звезда против Партизана чиме су шампиони Србије успешно кренули у одбрану титуле.

ПАРТИЗАН – БРК ЦЗ 3:13 (3:3)

Игралиште на Ади Циганлији

Гледалаца: 100

Судија: Дејан Штиглић (Београд)

Помоћници: Ненад Матејић (Београд), Предраг Штиглић (Београд)

Делегат: Горан Вуковић (Београд)

ПАРТИЗАН: Радован Станић, Вукашин Медић, Александар Љубичић, Иван Ничић, Ђорђе Прерадојевић, Никола Ненадовић, Гаврило Младеновић, Александар Крстић, Борислав Радић, Милош Љубичић, Саша Ђукић, Зоран Радека, Владимир Дејановић, Вељко Петровић, Игор Дејановић

Милош Јоксимовић, Иван Спасеновић, Никола Димић, Никола Сретеновић, Велибор Срећковић, Милан Максимовић, Никола Глишић, Војкан Николић

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Ђође Прерадојевић (11`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БРК ЦЗ: Бојан Белић, Новица Миовчић, Властимир Сретеновић, Лазар Радић, Марко Јоксимовић, Предраг Кеглић, Никола Арсић, Борис Мартић, Александар Недељковић, Андрија Јанковић, Бранко Војводић, Александар Ђорђевић, Марко Васић, Данијел Кајан, Андреј Бандука

Александар Мађановић, Марко Јаћимовић,Ненад Идризовић, Стефан Ивановић, Петар Бућан

ЕСЕЈИ: Никола Арсић (44`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Борис Мартић (45`)

КАЗНЕ: Борис Мартић (6`, 50`, 80`),

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Марко Јоксимовић (10`), Александар Ђорђевић (17`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.