ЗМАЈЕВИ У ЛОНДОНУ ЛОВЕ ТРИПЛ КРАУН

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈИ СУСРЕТ ТРЕЋЕГ КОЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА: Енглеска - Велс.
НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈИ СУСРЕТ ТРЕЋЕГ КОЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА: Енглеска - Велс.

После недељу дана паузе репрезентативно такмичење самог крема европског рагбија наставља се утакмицама трећег кола. Први ће мегдан поделити рагбисти Ирске и Италије на терену стадиона Ленсдаун Роуд а после меча у Даблину сусрет у Лондону између Енглеске и Велса представљаће прву прекретницу о овогодишњем Купу шест нација. Последњи меч трећег викенда одиграће се у Единбургу измешу Шкотске и Француске.

У последњем сусрету Италије и Ирске у Купу шест навција, одиграном пре годину дана у Риму, рагбисте са Смарагног острва спасао је дроп гол Ронана О` Гаре два минута пред крај меча за победу 13:11 али овога пута чини се да неће бити толико неизвесности. Први разлог за ову тврдњу лежи у чињеници да су Ирци имали седам дана више за одмор и уигравање обзиром да је њихов меч против Француске одложен због залеђеног терена у Сен Денију. Други је потреба домаћина да на свом терну оствари победу јер још увек боли пораз из првог кола од Велса.

Утакмица на храму рагбија у југозападном делу Лондона може дати првог освајача значајнијег трофеја у овогодишњем Купу шест нација, самим тим и отворити му широм врата као коначном тријумфу у такмичењу, можда и Грен слему. У случају тријумфа Велса над Енглеском, Змајеви ће приграбити Трипл карун, титулу којом се кити репрезентација са победама иза себе против осталих селекција са британских острва.

Енглези и Велшани последњи пут су одмерили снаге у два меча пред одлазак на Светско првенстви са којих је Рагби Озон ексклузивно извештавао. Државни тимови су у тим дуелима остварили тријумфе у својим престолницама али за сутрашњи дуел тешко је предвидети победника.

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДУЕЛА ЕНГЛЕЗА И ВЕЛШАНА У КУПУ ШЕСТ НАЦИЈА: Том Палмер изврће Дана Лидијата.
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДУЕЛА ЕНГЛЕЗА И ВЕЛШАНА У КУПУ ШЕСТ НАЦИЈА: Том Палмер изврће Дана Лидијата.

Енглези имају млад, неискусан тим али предност домаћег терена. У претходна два меча нису имали већа искушења ако се изузму муке у остварењу победа против Шкотске и Италије. С друге Велшани долазе на Твикенхем пуни самопуздања стеченим слављем против Ирске у Даблину и Шкотске у Кардифу и само поље Црвених али трновитих ружа их дели од Трип крауна.

Окршај на Еднибургу затвориће трећи викенд Купа шест нација у коме ако је судити по ономе што је на папиру и досадашњем учинку Француска фаворит. Триколори одлазе у главни град Шкотске као вицешампиони света где би требали тај епитет и да оправдају. Домаћине поново мучи стара бољка, постизање есеја и тешко је за поверовати да могу нешто  више од часног пораза да извуку у дуелу с Французима.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ТРЕЋЕГ КОЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

Сутра:

14:00 ИРСКА – ИТАЛИЈА, Ленсдаун Роуд, Даблин

17:00 ЕНГЛЕСКА – ВЕЛС, Твикенхем, Лондон

Недеља:

16:00 ШКОТСКА – ФРАНЦУСКА, Марејфилд, Единбург

ТАБЕЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

[table “27” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.