ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА БЛЕДИСЛОУ КУПА

БИЋЕМО НА ИДЕН ПАРКУ
БИЋЕМО НА ИДЕН ПАРКУ

Чувени стадион Иден парк у Окланду, биће вечерас поприште првог од два Бледислоу куп меча између Ол блекса и Валабиса, где Аусралијанци нису окусили сласт победе још од 1986., у такмичењу које су последњи пут својили 2002. године. Рагби Озон дректно и ексклузивно ће Вас извештавати и са вечерашње утакмице и са оне која ће се одиграти на истом спртском здању за недељу дана.

Новозеланђани са Ианом Фостером на челу, лане нису били на нивоу који њихови земљаци очекују од њих обзиром да су само у половини утакмица одиграних 2020. остварили победе. Један од два пораза претрпели су управо од Валабиса са којима ће се вечерас у Окланду састати по 171. пут. Ол блекси су успешнији у окршајима са 117 победа, Аустралијанци су их остварили 45 док је осам завршено без победника.

Оно што иде у прилог Озијима је чињеница да су у последњем сусрету две стране, одиграном у Бризбејну 7. новембра 2020. славили 24:22 на стадиону Ленг парк, и да ће поново у својим редовма имати капитена Мајкла Хупера, једног од најбољих играча на позицији отвореног крилног треће линије мелеа који је прошлу годину провео у Јапану.

У тиму Новог Зеланда, Ричи Мо` унга ће започети утакмицу на месту отварача чиме је Бауден Барет завршио на клупи за резервне играче као и његова два брата Џорди, обриром да ће Демијен Мек Кензи стартовати на аријеру, односно Скот, јер је Броди Реталик са капитеном Семјуелом Вајтлоком у другој линији скрама.

Бледислоу куп се игра између две репрезентације од 1932. када је Лорд Чарлс Батхурст Први Висконсин Бледислоуа и гувернер Новог Зеланда од 19. мата 1930. до 15. марта 1935. донирао пехар за победника сусрета све стране, мада Аустралија тврди да се први Бледислоу меч одиграо годину дана раније.

Валабиси су последњи пут имали пехар у својим рукуама 2002. и тада је био њихов пет година јер су га освојили 1998. Ол блекси су га са две победе преузели 2003. и од тада је у њиховим витринама, пуних 18 година! То ипак није најдужи победносни низ јер Бледислоу куп био на Аотеарои свих 28 година од 1951. до 1978.

По признању рагбиста обе земље, после светског купа, најзначајнији трофеј им је управо Бледислоу куп, који је уједно и један од и физички највећих пехара на свету, важнији чак и од Рагби првенства.

Да би се променио власник пехара потребне су две победе из три меча. Вечерашњи сусрет игра се само за Бледислоу куп док ће се онај за недељу дана, који ће се такође играти у Окланду на Иден парку, бодовати и за Рагби првенство 2021. које почиње управо Бледислоу купом. Уживајте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.