ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС И СА ДРУГОГ БЛЕДИСЛОУ КУП ТЕСТА

БИЋЕМО И НА ИДЕН ПАРКУ. ФОТО: GC Agency

Биће нам част и задовољство да вас директно и ексклузивно извештавамо са другог Бледислоу куп тест меча између Новог Зеланда и Аустралије који ће се одиграти на терену стадиона Иден парк у Окланду. Спортско здање у највећем граду Аотеарое за данашњи, много исчекивани сусрет зваће се Куперс кеч по малом ресторану из Каикуре.

јован бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ИДЕН ПАРКА: Јован Бајић

Један од спонзора Рагби савеза Новог Зеланда откупио је право на име стадиона на један дан и одлучио је да назове грађевину по једномо од корисника њихових услуга, малом респорану из земљореса из 2016. погођеном Каикуром, али да се ватимо на рагби.

Заиста је велико интересовање за серију од два тест меча Ол блекса и Валабиса за Бледислоу куп, поготово после првог одиграног у Велингтону који је завршен без победника. Колико су обе стране биле решене да остваре победу у првом окршају, најбоље се видело по томе да ни једна екипа није желела да се задовољи ремијем, наставивиши да играју чак осам минута после истека 80.

бледислоу куп

Многе је изненадила добра игра Аустралије и чињеница да су били толико близу победе. Огромна већина публике је на стадиону Скај претрнуо када је Рис Хоџ са 60 метара по изузетно ветровитом и кишовитом времену са 60 метара погодио стативу после чега је су кренула сад већ чува осам маратонских минута после истека 80.

Недељу дана је пррошло од тад, обе стране су имале сасвим довољно времена да се што боље припреме и физички и психичи и тактички за окршај на Купер кеч парку. Чини се да су можда Озији више профитирали шесодневном радном паузом, добијајући све више на самопоуздању.

Оно са чиме ће Валабиси морати да се суоче поред снаге и јачине противника је традиција која говори да Ол бекси нису изгубили на Иден парку још од 1994. и пораза од Француске, односно 43 утакмице за редом. Што је још забрињавајуће по госте је да Аустралије није победила Нови Зеланд на чувеном стадиону још од 1986., пуних 34 године. Занимљиво је да ни један од данашњих играча Валабиса није био ни рођен када су њихови претходници последњи пут савладали момке у црном на Иден парку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.