ИРЦИ БОЉИ У ДЕРБИЈУ ЛОНДОНСКИХ ИЗБЕГЛИЦА

ДЕТАЉ С МЕЧА У РЕДИНГУ: Крис Ноукс, отварач Ајриша у рукама Пирија Випуа, демија Велша
ДЕТАЉ С МЕЧА У РЕДИНГУ: Крис Ноукс, отварач Ајриша у рукама Пирија Випуа, демија Велша

У премијерном мечу 11. кола Премијершипа одиграном на стадиону Мадејски у Редингу, где су се сусреле две екипа са дна табеле, Лондон Ајриш је савладао Лондон Велш 24:9 (10:6) и 175. победом у елитном друштву Енглеске прекинуо низ од шест узастопних пораза док ривал претрпео 11. у сезони чиме се приковао за последње место.

Пет минута пред одлазак на паузу на полувремену обе екипе су остале са играчем мање јер је капитен гостиују Том Меј добио црвени картон због ударања лактом Данијела Лија, а резервисти домаћих је показан такође пут у свлачионице јер више него адекватно одреаговао.

Тријумф Лондон Ајришу су донели есеји стубова прве линије мелеа Тома Корта и Џефа Кроса као и левог крила Алекса Ливингтона, а аријер Том Хомер је био прециза из све три трансформације и казне.

Све поене за госте је постигао Вил Робинсон из тр казнена ударца.

Лондон Велш ће завршити годину изједначивши најгори учинак од како се премијершип игра по постојећем систему такмичења. Претхона екипа која је на половини сезоне имала само један бод попут Велшких избеглица је био Ротерам 2003. године.

Преосталих пет мечева одиграће се данас и сутра. Један од најинтересантнијих ће бити на храму рагбија, стадиону Твикенхем, где ће пред распродатим трибинама, односно пред 82.000 душа, Харлеквинси укрстити копља са браноцима титуле шампиона Енглеске Нортхемпрон Сеинтсима.

РЕЗУЛТАТ И ПАРОВИ 11. КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

Јуче:

ЛОНДОН АЈРИШ – ЛОНДОН ВЕЛШ 24:9 (10:6)

Данас:

БАТ – ЕКСЕТЕР ЧИФС

СЕЈЛ ШАРКС – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС

ЊУКАСЛ ФАЛКОНС – САРАЦЕНС

ХАРЛЕКВИНС – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС

Сутра:

ГЛОСТЕР – ЛОНДОН ВЕЛШ

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕШИПА ПРЕД 11. КОЛО

[table “18” not found /]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.