ИРЦИ ПОНОВО РАЗБИЛИ ВЕЛШАНЕ

МОМЦИ У ЗЕЛЕНОМ СЛАВЕ ЕСЕЈ ХЕНРИЈА
МОМЦИ У ЗЕЛЕНОМ СЛАВЕ ЕСЕЈ ХЕНРИЈА

Готово пресликана слика са прошлогодишњег меча у Кардифу је виђена у Даблину у првој утакмици другог кола Првенства шест нација, с том разликом да овог пута Велшани нису успели да се врате у меч и учине га занимљивијим као пре готово годину дана, већ су претрпели убедљив пораз 26:3 (13:0) чиме су испали из трке за Грен слем препустивши је Ирцима који су поново били импресивни.

Момци са Смарагдног острва равномерно су распоредили снаге и братски поделили оба полувремена у сваком укњиживши поене из есеја, трансформације и две казне. У првих 40. минута, тачније пред њихов истек, у листу стрелаца се уписао Крис Хенри. Полагање крилног играча треће линије скрама претворио је Џонатан Секстон који је пре тога био прецизан из два казнена ударца.

По изласку из свлачионаца наставила се доминација Ираца али нису успели да материјализују шансе које су стварали сем још две казне Џонатана Секстона којима су држали и лагано увећавали одстојање од Велшана. Тријумф је оверио Педи Џексон. Отварач Алстера, на мечу на стадиону Ленсдаун роуд резервиста, у последњим минутима сусрета је трансформисао сопствени есеј чиме је запечатио судбину изабраника Ворена Гетланда.

Све што су играчи у које је Новозеланђанин имао поверење за овај дуел успели да ураде је била казна претворена у три поена прецизним шутем на гол Лија Халфпенија.

ИРСКА – ВЕЛС 26:3 (13:0)

Стадион Авива у Даблину

Гледалаца: 56.000

Главни судија: Вејн Бернс (Енглеска)

Помоћници: Глен Џексон (Нови Зеланд), Џеј Пи Дојл (Енглеска)

Судија у ТВ студију: Грејем Хјуз (Енглеска).

ИРСКА: Киан Хили, Рори Бест, Мајк Рос, Девин Тонер, Пол О’Конел, Питер О’Махони, Крис Хенри, Џејми Хислип, Конор Мари, Џонатан Секстон, Дејвид Карни, Гордон Д’Арси, Брајан О’Дрискол, Ендру Тримбл, Роб Карни

Шон Кронин, Џек МекГрат, Мартин Мур, Ден Туои, Томи О’Донел, Ајзак Бос, Педи Џексон, Фергус МекФаден.

ЕСЕЈИ: Крис Хенри (32`), Педи Џексон (79`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џонатан Секстон (34`), Педи Џексон (80`)

КАЗНЕ: Џонатан Секстон (8`, 17`, 46`, 60`)

ВЕЛС: Гетин Џенкинс, Ричард Хибард, Адам Џонс, Ендру Кумбс, Алун Вин Џонс, Ден Лидиате, Сем Ворбартон, Тоби Фалето, Мајк Филипс, Рајс Пристленд, Џорџ Норт, Џејми Робертс, Скот Вилијамс, Алекс Катберт, Ли Халфпени.

Кен Овенс, Пол Џејмс, Родри Џонс, Џејк Бол, Џастин Типурић, Рајс Веб, Џејмс Хук, Лајам Вилијамс.

КАЗНА: Ли Халфпени (56`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.