ИТАЛИЈАНИ НАМУЧИЛИ ВЕЛС У КАРДИФУ

ЧЕТРИ ОД ЧЕТРИ: Џорџ Норт предводи напад Велшана.
ЧЕТРИ ОД ЧЕТРИ: Џорџ Норт предводи напад Велшана.

После тријумфа Велса 24:3(9:3) над Италијом оствареном на терену стадиона Миленијум у Кардифу Змајеви су сад само на корак од освајања титуле у најпрестижнијем репрезентативном такмичеку Старог континента. Са нова два бода као трофејем из судара са Азурима изабрнаци Ворена Геланда остали су чврсто на челу табеле Купа шест нација и у зависности од исхода суташњег меча у Сен Денију окршај с Французима следеће недеље даће новог шампиона Купа шест нација.

Италијани су скупо продали своју кожу и тогово били равноправни противник у првом полувремену. Једино што су дозволили Велшанима у првим 40 минута су биле три казне које је Ли Халфпени преточио у поене.

За рагбисте с Апенинског полуострва како се касније испоставило, једине и почасне поене постигао је повратник у плави дрес Мирко Бергамаско из казне.

У наставку сусрета Змајеви су одрадили оно што је публика која је готово попунила трибине стадиона Миленијум у велшкој престолници од њих и очекивала.

СТРЕЛАЦ ПРВЕНЦА: Рејми Робертс у загрљају саиграча.
СТРЕЛАЦ ПРВЕНЦА: Рејми Робертс у загрљају саиграча.

Џејми Робертс је коначно продро у есеј простор Италије а Ли Халфпени погодио за додатна два поена. Универзалац у дијагонали Кардиф Блузса и Велса због жутог картона у 62. минуту није могао да изврши шутеске дружности које је делимично успешно преузео Рис Присланд.

Отварач Змајева био је прецизан из казне али не и после есеја Алекса Чуберта у самој завршници меча чиме су домаћини оверили четврту победу у четвртом мечу Купа шест нација издања 2012.

ВЕЛС – ИТАЛИЈА 24:3 (9:3).

Стадион Миленијум у Кардифу.

Гледалаца: 70.000

Главни судија: Џорџ Клинси (Ирска).

Помоћници: Питер Фицгибон (Ирска), Питер Алан (Ирска).

Судија у ТВ студију: Грам Хјуз (Енглеска).

ВЕЛС: Гетлин Џенкинс, Метју Рис, Адам Џонс, Алун Вин Џонс, Иан Еванс, Ден Лидијат, Џастин Типурић, Тоби Фалетау, Мајк Филипс, Рис Присланд, Џорџ Норт, Џејми Робертс, Џонатан Дејвис, Алекс Чуберт, Ли Халфпени.

Кен Овенс, Пол Џејмс, Лук Чартрис, Рајан Џонс, Рис Веб, Џејмс Хук, Скот Вилијамс.

ЕСЕЈИ: Џејми Робертс (50`), Алекс Џуберт (78`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ли Халфпени (51`).

КАЗНЕ: Ли Халфпени (10`, 20`, 36`), Рис Присланд (70`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Ли Халфпени (62`).

ИТАЛИЈА: Андреа Ло Ћићеро, Леонардо Ђилардини, Лоренцо Ћитадини, Квинтин Гелденхјуз, Корнелијус Ван Зил, Алесандро Зани, Симоне Фаваро, Серђо Парисе, Фабио Семенцато, Кристофер Бартон, Мирко Бергамаско, Алберто Сграби, Гонзало Канале, Лук Меклејн, Андреа Маси.

Томасо Д` Апиће, Фабио Стабиано, Марко Бортолами, Роберт Барбиери, Тобиас Ботес, Томасо Бенвенути, Ђулио Тониолати.

КАЗНЕ: Мирко Бергамаско (13`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.