И БРАМБИСИ ПРОШЛИ МЕЂУ ЧЕТИРИ НАЈБОЉЕ ЕКИПЕ СУПЕР РАГБИЈА

ЈЕДАН ОД НАЈЗАСЛУЖНИЈИХ ЗА ПЛАСМАН БРАМБИСА У ПОЛУФИНЛЕ: Кристиан Леали` ифано у продору против Читаса
ЈЕДАН ОД НАЈЗАСЛУЖНИЈИХ ЗА ПЛАСМАН БРАМБИСА У ПОЛУФИНАЛЕ: Кристиан Леали` ифано у продору против Читаса


Без обзира што су Читаси у свом првом учешћу у нокаут фази најјачег клубског такмичења јужне хемисфере постигли два есеја, четири казне Кристиана Леали` ифаноа и једна Џејмса Вајта биле су довољне Брамбисима да се пласирају у полуфинале Супер рагбија тријумфом 15:13 (6:5) оствареном на терену стадиона Канбера у главном граду Аустралије.

Да трагедија Гепарда из Блумфонтејна буде већа, млади отварач Јужноафпиканаца је поред оне у првом полувремену после полагања Јохана Саида, промашио трансформацију и после есеја резервисте Рајна Бенџамина после оглашавања сирене која означава крај меча, односно погодио је леву стативу. Да је само за који милиметар био прецизнији Читаси би изборили продужетак, овако, Брамбиси ће као други тим из квалификација отићи међу четири најбоље франшизе Супер рагбија.

СЛАБА УТЕХА: Рејно Бенџамин постиже други есеј за Читасе
СЛАБА УТЕХА: Рејно Бенџамин постиже други есеј за Читасе

Десетка Аустралије и Дивљих коња је донео предност домаћину казненим ударцем али је поентирањем Јохан Саиде направио преокрет. Међутим, до одласка на одмор Кристиан Леали` ифано је још једном казном вратио Брамбисе у вођство.

После паузе Риан Смит је прецизним ударцем из казне наговестио могуће изненађење али је Ник Смит на исти начин направио нову смену а десет минута касније Леали` ифано казном повисио предност на 15:8.

ТРАГИЧАР: Риан Смит промашује трансформацију
ТРАГИЧАР: Риан Смит промашује трансформацију

У завршници меча Читаси су имали прике да се после изнуђених казни шутевима на гол ако ништа друго, приближе противнику али се капитен гостију Адриан Штраус одлучио да играју на есеј. Пред крај сусрета и јесу положили други пут на мечу али непрецизан ударац Риана Смита их је коштао изједначења и породужетака.

БРАМБИС – ЧИТАС 15:13 (6:5)

Стадион Канбера у Канбери

Гледалаца: 23.000

Главни судија: Глен Џексон (Нови Зеланд)

Помоћници: Рохан Хофман (Аустралија), Џејмс Лики (Аустралија)

Судија у ТВ студију: Мет Гудард (Аустралија)

БРАМБИС: Скот Сио, Стивен Мур, Бен Александер, Скот Фарди, Сем Картер, Питер Кимлин, Џорџ Смит, Бен Мувен, Ник Вајт, Мет Тумуа, Клајд Ретборн, Кристиан Леали` ифано, Тевита Куридрани, Хенри Спеит, Џеси Мог

Силива Силива, Руан Смит, Фоту Ауелуа, Колби Фаинга` а, Иан Приор, Ендру Смит, Џо Томане

КАЗНЕ: Кристиан Леали` ифано (3`, 30`, 59`, 68`), Ник Вајт (49`)

ЧИТАС: Коени Остоизен, Адриан Штраус, Лоренс Адриансе, Луд Де Јегер, Лигторинг ом на Ландман, Хеинрих Брусову, Лапис Лабушанж, Филип Ван Дер Валт, Перт Ван Зил, Риан Смит, Рејмонд Рул, Роберт Еберсон, Јохан Саиде, Вили Ле Ру, Хени Данилер.

Рино Барнс, Тревор Хјакане, Валти Вермулен, Бум Принсоло, Сарел Преториус, Елгар Ватс, Рајно Бенџамин

ЕСЕЈИ: Јохан Саиде (16`), Рајно Бенџамин (79`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Риан Смит (46`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.