И ЈУНИОРИ ДИНАМА 1954 ПОСТАЛИ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ

ОСВОЈИЛИ ПЕХАР: Играчи и тренери Динама 1954
ОСВОЈИЛИ ПЕХАР: Играчи и тренери Динама 1954

Есејем Јована Трифуновића у последњем минуту утакмице, одиграној на терену стадиона ФК Борац у Старчеву, против вршњака из Рагби клуба Рад, јуниори Динама 1954 су забележили тријумф 32:29 (10:12) и тиме освојили титулу шампиона Србије чиме је настављена успешна сезона рагбиста из Панчева обзиром да су и пионири и кадети такође освојили пехаре ове године.

Дивљи веприћи су одлично отворили меч и повели са 10:0 есејима Александара Кркљуша и Стефана Драмичанина. Међутим, Београђани су направили преокрет у последња три минута првог полувремена полагањима Николе Сташића и Немање Стошића, а превагу је направила трансформација Николе Станковића после поентирања Сташића.

Почетком другог дела игре Панчевци су искористили играча више обзиром да је Марко  Сримпф морао на клупу за кажњене јер му је судија утакмице Дејан Штиглић показао жути картон. Нови претокрет на сусрету и ново вођство Панчевцима је донео есеј Данила Рашете.

ДЕТАЉ СА МЕЧА У СТАРЧЕВУ: скрам за екипу Рада
ДЕТАЉ СА МЕЧА У СТАРЧЕВУ: скрам за екипу Рада

Рад се вратио у утакмицу и у трку за шампионску титулу другим полагањем Николе Сташића и претварањем Николе Станковића а вођство је увећао есејм Богдан Стојановић.

Ни ту није било краја узбуђењима јер је Динамо 1954 поново повео полагањем Владана Дабића али само минут касније Никола Сташић је хет триком опет довео у вођство Рад.

Ипак, Панчевци нису клонули духом. Да су шампионског кова и да су правог такмичарског карактера доказали су не клонувши духоми ако су губили у последњем минуту меча, већ наставивши борбу. Да се упорност исплати показало се и у случају јуниора Динама 1954 јер су последњим моментима одлучујуће утакмице постигли пресудни есеј преко Јована Трифуновића којим су остварили победу 32:29 и освојили титулу шампиона Србије.  

Редакција Рагби Озона честита играчима, тренерима и управи клуба на оствареном успеху.

ДИНАМО 1954 – РАД 32:29 (10:12)

Стадион ФК Борац у Старчеву

Гледалаца: 100

Главни судија: Дејан Штиглић (Београд)

Помоћници: /

Делегат: Добривоје Бабић (Београд)

ДИНАМО 1954: Стефан Драмичанин, Александар Кркљуш, Младен Јокић, Стефан Милевски, Никола Адвигов, Михаило Марјановић, Андреј Барбул, Петар Хинић, Данило Рашета, Стефан Јовановић,  Јован Трифуновић, Никола Ивановски, Вук Кошић, Владан Дабић, Милош Цветковић

Страхиња Јокић, Лука Анђелковић

ЕСЕЈИ: Александар Кркљуш (2`), Стефан Драмичанин (19`), Данило Рашета (43`), Петар Хинић (67`), Владан Дабић (68`), Јован Трифуновић (70`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Милош Цветковић (43`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Милош Цветковић (20`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

РАД: Милан Трујкић, Немања Стошић, Денис Страка, Никола Мујовић, Дарко Живковић, Лука Екмеџић, Рега Пећанац, Срђан Божић, Марко Сримпф, Никола Станковић, Вук Тешевић, Никола Сташић, Страхиња Стојиљковић, Марко Узелац, Богдан Стојановић

Боривој Коларов, Филип Шимон, Иван Филковић, Ненад Међа

ЕСЕЈИ: Никола Сташић (32`, 51`, 69`), Немања Стошић (35`), Богдан Стојковић (65`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Никола Станковић (32`, 51`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Марко Сримпф (40`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.