КАНТЕРБЕРИ РЕКОРДНИ ШЕСТИ ПУТ ЗА РЕДОМ ПРВАК НОВОГ ЗЕЛАНДА

ОДБРАНИЛИ ТРОФЕЈ: рагбисти Кантерберија
ОДБРАНИЛИ ТРОФЕЈ: рагбисти Кантерберија

Доминантнијом игром у другом полувремену када су поново успели да дођу до вођства рагбисти Кантерберја су успели не само да се освете Велингтону за пораз у лигашком делу такмичења ИТМ купа него и да пету годину за редом одбране титулу шампиона Новог Зеланда. Тријумф 29:13 (7:10) момцима у црно – црвеним дресовима обезбеили су Енди Елис, Рајан Кроти, Тејлор Блејендал и Џорџ Вајтлок есејима и Том Тејлор са две трансформације и казном.

ДИРЕКТНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Сусрет је почео за момке из Крајстчрча као из снова. Лоше испуцавање Фреа Вилсона после скрама искористио је Патрик Озборн. Поукупио је лопту, после шута преко одбране опет је дошао у њен посед и перфектно приликом пада проиграо оф лоудом Ендија Елиса који му је био у пратњи. Демију Кантерберија је преостало само да заврши трк до есеј простора и положи. Том Тејлор није пропустио прилику да постигне додатна два поена из трансформације.

Међутим, до одласка на одмор, Велингтон је направио преокрет. Главни кривац за вођство Лајонса је био Лиам Сопоанга. Отварач домаћих је најпре смањио предност ривала казненим ударцем а касније је и претворио сопствено полгање за 10:7 чиме се наслутио евентуални пораз и прекид фантастичног низа Кантерберија.

Међутим, у шестом минуту наствка центар Рајан Кроти је направио нови преокрет, овог пута су гости били у вођству после есеја првог центра који је протекле недеље добио позив у национални тим за турнеју Ол блекса по северној хемисфери.

Том Тејлор је промашио трансформацију после полагања Кротија али није ону након поентирања Тајера Блејендала.

Велингтон је на шест заостатка вратио Лиам Сопоанга али то је било све што су могли Лајонси да учине у финалу против изузетно добре и уигране екипе Кантерберија.

КАПИТЕН ЛАЈОНСА ВИКТОР ВИТО У КОНТАКТУ СА ИГРАЧИМА КАНТЕРБЕРИЈА
КАПИТЕН ЛАЈОНСА ВИКТОР ВИТО У КОНТАКТУ СА ИГРАЧИМА КАНТЕРБЕРИЈА

Том Тејлор је узвратио на казнени ударац Сопоанге истом мером а оверу тријумфа и освајање шесте узастопне титуле ке потврдио Џорџ Вајтлок.

Најстарији од четворице браће клана Вајтлок од којих је само Семјуел недостајао на вечерашњем мечу јер је са репрезентацијом, док су Лук и Адам били у стартној постави, је постигао четврти есеј црно – црвене а универзалац у дијагонали, на овом сусрету на позицији аријера је још једним претварањем поставио коначних 29:13.

ВЕЛИНГТОН : КАНТЕРБЕРИ 13:29 (10:7)

Регионални стадион у Велингтону

Гледалаца: 15. 070

Главни судија: Крис Полок

Помоћници: Ник Брајан, Џејмс Долеман

Судија у ТВ студију: Крис Врат

ВЕЛИНГТОН: Џон Швалгер, Моту Мату` у, Џефри Тумага Ален, Марк Редиш, Апи Ниакатини, Бред шилдс, Арди Савеа, Виктор Вито, Фре Вилсон, Лиам Сопоанга, Алапети Леиуа, Шон Триби, Тим Бетман, Мет Проктор, Чарли Нгатаи

Реџи гудес, Ери Сионе, Каипати Гауалофа, Фаифили Леваве, Адам Хил, Томаси Палу, Џо Хил

ЕСЕЈИ: Лиам Сопоанга (34`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Лиам Сопоанга (35` 66`)

КАЗНЕ: Лиам Сопоанга (13`, 66`)

КАНТЕРБЕРИ: Џо Муди, Бен Фунел, Непо Лаулала, Џоел Еверсон, Лук Катене, Лук Вајтлок, Џорџ Вајтлок, Наси Ману, Енди Елис, Тајлер Блејендал, Џони Мек Никол, Рајан Кроти, Адам Вајтлок, Патрик Озборн, Том Тејлор

Марсел Камингс Тоне, Паеа Фа` ауну, Доминик Брд, Џордан Тауфуа, Вили Хајнц, Роб Томпсон, Колин Слејд

ЕСЕЈИ: Енди Елис (9`), Рајан Кроти (46`), Тејлор Блејендал (59), Џорџ Вајтлок (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Том Тејлор (10`, 60`, 79`)

КАЗНЕ: Том Тејлор (70`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.