КАНТЕРБЕРИ САВЛАДАО КАУНТИС МАНУКАУ УЗ ДОСТА МУКЕ

НАПРАВИО ПРЕОКРЕТ: полаже за вођство гостију. ФОТО: Јован Бајић
НАПРАВИО ПРЕОКРЕТ: Џеред Пејџ полаже за вођство гостију. ФОТО: Јован Бајић

У веома драматичном мечу одиграном на терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу који је затворио четврти дан и само друго коло Првенства провинција Новог Зеланда, Кантербери је уз доста мука савладао веома добар Каунтис Манукау 20:15 (6:5). Рагбистима са северног острва као утеха за приказану игру остао је бонус бод.

Истини за вољу, изабраници Тане Умаге су на мечу постигли два есеја, један више од Кантерберија али их је недисциплина, много направљених казни, које је Том Тејлор претварао у поене, коштало славља у граду где нису осетили сласт победе још од 1998. године.

Имали су Стилерси шансу у завршници сусрета да изједначе евентуалним полагањем и условним претварањем да остваре тријумф али је и последња прилика изборена у нападу који је трајао и после истека 80. минута отишла у неповрат.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован БајићДомаћи су запретили озбиљније у седмом минуту када је Џек Гудху одлично пробио по левој страни терена. Али лопта је испала у напред Џонију Мек Николу приликом улетања у есеј простор.

Том Тејлор је у 15. минуту пропустио шансу да постигне прве поене на мечу и донесе предност Кантерберију промашивши шут на стативе после казненог ударца који су скривили гости оставши у офсају.

Како то обично бива у фудбалу али и у рагбију, када се не искористе шансе, следи казна.

Црвено – црни су били у веома изгледној прилици за постизање есеја. Ричи Моунга је дао дугачак пас ка Бену Фунелу. Додавање отварача талонер је могао да исконтролише али му је лопта испала унапред.

Поклон је покупио Џеред Пејџ. У том тренутку није било особе на терену Рагби лига парка у Крајстчрчу која је могла да заустави аријера Каунтис Манукауа у полагању. Сигао га је Патрик Озбон и оборио али прекасно јер је Џеред Пејџ пао у есеј простору.

Прве поене у сезони за Каантербери је укњижио је Том Тејлор који је овог пута био успешан из казненог ударца.

СКРАМ: убацивање Каунтиса. ФОТО: Јован Бајић
СКРАМ: убацивање Каунтиса. ФОТО: Јован Бајић

После равноправне борбе и лаганог притиска гостију, домаћи су извојевали још једну казну јер су се момци Тане Умаге поново бранили из офсајда. Тому Тејлору није било тешко да буде прецизан обзиром да прекршај био на пет метара испред статива.

Гости су поново запретили у првом минуту наставка али је лопта овог пута испала у напред Мичелу Дурмонду. Ипак, поени су уследили јер је Глен Џексон видевши на успореном снимку обарање Паулиси Мануа над Рајаном Кротијем дао жути картон левом стубу мелеа Маунтис Манукауа, окарактерисавши га као високо и закаснело а Том Тејлор је опет био сигуран из казне.

Први есеј сезоне на домаћем терену за Кантербери је уследио после добро изведеног аута и мола којим су се приближили гол линији. Лопту је пренео преко магичне црте и положио Лук Вајтлок. Есеј капитена Том Тејлор није успео да трансформише.

Касније су Пирс Френсис и Том Тејлор разменили по казну и чинило се да ће Кантерберијанери умаћи рагбистима са северног острва. Међутим, Сем Вака је постигао други есеј за Каунтисе а Пирс Френсис је трансформисао полагање другог центра чиме су се приближили домаћинима на свега два поена заостатка.

На пет их је вратио Том Тејлор још једном казном.

КАНТЕРБЕРИ – КАУНТИС МАНУКАУ 20:15 (6:5)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Глен Џексон

Судија у ТВ студију: Грант Диксон

КАНТЕРБЕРИ: Денијел Лајнтер Браун, Бен Фунел, Џо Муди, Мичел Дуншеа, Доминик Брд, Рид принсип, Мет Тод, Лук Вајтлок, Мичел Дурмонд, Ричи Моунга, Патрик Осборн, Рајан Кроти, Џек Гудхју, Џони Мек Никол, Том Тејлор

Гед Робинсон, Алекс Хоџман, Сиате Токолахи, Бен Метвијџоу, Џек Стратон, Роб Томсон, Маршал Саклинг

ЕСЕЈИ: Лук Вајтлок (48`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Том Тејлор (27`, 37`, 43`, 62`, 70`)

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: /

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

КАУНТИС МАНУКАУ: Паулиаси Ману, Гафатаси Су` а, Герод Фирт, Мајк Лоренсон, Сикели Набоу, Џими Туопу, Џордан Тауфуа, Ден Хајат, Ричард Џуд, Пирс Франсис, Сионе Фифита, Кардиф Ваега, Сем Вака, Тони Пулу, Џеред Пејџ

Мајкл Леа, Шејн Багшоу, Сем Аионо, Маама Ваипулу, Сем Хенвуд, Кејн Хенси, Нејтан Де Тери, Џони Фа` аули

ЕСЕЈИ: Геред Пејџ (21`), Сем Вака (65`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Пирс Френсис (66`)

КАЗНЕ: Пирс Френсис (59`)

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: Паулиси Ману (42`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.