ХАРЛЕКВИНСИ МЕРКАЈУ ФАЛКОНСЕ

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА КВИНСА И СОКОЛОВА: центар Фалконса Ђован Батиставендити у продору против Фалконса. ФОТО: Getty Images
ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА КВИНСА И СОКОЛОВА: крило Фалконса и Италије Ђован Батиставендити, у продору против Фалконса. ФОТО: Getty Images

Утакмица која ће се за сат времена одиграти на терену стадиона Твикенхем ступ у Лондону између Харлеквинса и Њукасл Фалконса у оквиру 19. кола Премијершипа, биће дуел две екипе које су последњих месец дана у очајној форми обзиром да су изгубиле последњих пет сусрета.

Међутим, два клуба улазе са различитим улогом у окршај. Разлика је у томе што се Квинси боре за наставак такмичења и после лигашког дела сезоне, док Соколви желе да обезбеде играње у елити Енглеске и следеће године.
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ТВИКЕНХЕМ СТУПА: Радомир Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ТВИКЕНХЕМ СТУПА: Радомир Бајић

Момци из престонице Велике Британије су фаворити, али само на папиру. У калкулацијама су за прва четири места која воде плеј оф Премијершипа, односно у полуфинале, и тријумф против екипе са севера Енглеске им је императив.

Њукасл Фалконси су изгубили последњих пет мечева у Премијершипу после победе 26:25 против Нортхемптопн Сеинтса остварене на свом терену у оквиру 13. кола. Ипак, оно што иде у прилог Соколовима је податак да су рагбисти из Њукасла у последње две утакмице са Харлеквинсима, остварили два тријумфа.
Оба у граду на граници са Шкотском. Прошле сезоне, 16. маја 2015. славили су на домаћем тлу стадиона Кингс парк 37:21, док су 31. јанура, на истом спортском здању, у утакмици десетог кола Премијершипа, били бољи 26:19.
С друге стране, између поменутих мечева и сезоне 1997-1998 када су били шампиони и оствари такође две победе у дуелима са Харлеквинисма, на свом и гостујућем терену, само су једном славили.
Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.