КИВИ ФРАНШИЗЕ СУПЕР РАГБИЈА ПРЕДСТАВИЛЕ ДРЕСОВЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ

ДРЕСОВИ ПЕТ ТИМОВА НОВОГ ЗЕЛАНДА ЗА 2014
ДРЕСОВИ ПЕТ ТИМОВА НОВОГ ЗЕЛАНДА ЗА 2014

Новозеландски тимови Супер рагбија представили су опрему у којој ће се следеће сезоне борити са аустралијским и јужмоафричким франшизама у најјачем такмичењу јужне хемисфере. На први поглед чини се да су дизајнери Адидаса у сарадњи са знаичницима Чифса, највише времена посветили две године за редом шампионима јер дрес Поглавица, и гарнитура за утакмице на терену домаћег стадиона Ваикато у Хамилтону а и она за гостујуће мечеве, делује најинтересантније.

Чифси су најозбиљније схватили посао око новог изгледа дресова. Толико озбиљно су га схватили да су ангажовали тим предвођен маорским дизајнером и уметником Дејвом Бруком коме су помагали Лук Крофорд и Вејли Рајфл како би повезали маорску културу са рагби тимом и на најбољи начин је представили на дресу а самим тим јавности. Слободно могу рећи и да су направили најлепши дрес новозеландских франшиза, барем по мом укусу.

И дрес Блузса је у сличном стилу само што на њему због порекла доброг дела играча али и навијача, преовлађују полинежанске шаре у односу на маорске на опреми Чифса. Самоанци ће одлепити на њих гарантовано.

У складу са именом, на дресовима Крусејдерса је апликација која асоцира на панцирне кошуље средњевековних витезова, по којима су и Крсташи базирани у Крајстчрчу и крштени, односно, добили име.

На дресу Хурикејнса је наравно стилизован ураган. Део урагана, да будем прецизнији, што је већ у веома сличној варијанти, већ било виђено ранијих сезона.

Колико год да су дрсови поменутих франшиза интересантни и занимљиви, толико је горњи део опреме Хајлендерса једноставан али само на први поглед. Да ли можда због овосезонског учинка или ко зна већ због чега, изглед дреса за домаће утамице Брђана је једнобојан, тегет плав, не рачунајући крагну, док је онај за гостовања зелене је боје. Обзиром на шкотске корене Данидена и југа јужног острва, ове гарнитуре на себи имају осам редова трака келтских шара.

Без обзира што су обелодањени, дресова новозеландских франзиза још увек нема у продаји. Могу се наручити али ће Вам стићи, као и у продавнице, почетком децембра. Вероватно се питате и за цену. Што би рекао лик из стрипа Алан Форд, Сер Оливер после поздрављања са Бингом и распитивања о његовом брату: „Цијена? Права ситница!“

За нове дресове Чифса, Крусејдерса, Блузса, Хурикенса или Хајлендерса, како се који коме свиди, треба издвојити 150 новозеландских долара, што је нешто мање од 100 евра. Када се на то дода и цена поштарине, ма права ситница…

Јован Бајић

2 одговора на „КИВИ ФРАНШИЗЕ СУПЕР РАГБИЈА ПРЕДСТАВИЛЕ ДРЕСОВЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.